Световният шампион Михаил Ганев и бившият №1 в Европа Анатолий Гуйдя се впуснаха в нови предизвикателства на лагера в Якутия. Двамата премериха сили в местните национални борби и впечатлиха с изявите си. А правилата са подобни на тези в сумото – ако с крак или ръка докоснеш земята при двуборство, губиш схватката.

Шампионът обаче не се стресна, направи четири победи и спечели турнира. А с това и 10 000 рубли – символичните за нашите премия от около 400 долара. Гуйдя обаче се препъна на полуфиналите и се задоволи само с утешителната награда – крак от млад жребец. Жаден за още победи, Ганев се пусна и в нетрадиционния турнир по петобой.

Последваха нови изпитания за шампиона – борба, бягане на 300 м, дърпане на дърво между двама съперници, носене на камък, тежък 110 кг, както и скок от място. Силите на нашия борец обаче стигнаха до 6-ото място, но пък също спечели утешителната награда – крак от млад жребец. А призът за победителя бе… трактор.

“Този награда е много престижна в Якутия и … много вкусна”, каза старши треньорът на националите Симеон Щерев. След надпреварата борците ни седнаха на една трапеза с националите на Якутия и се убедиха във вкуса на конското месо. Освен че печелят награди, борците ни и сами си ги добиват. Ганев и бронзовият олимпийски медалист Радослав Великов се славят като добри ловци и не пропускат в свободното време да преследват дивеч.

Тагове:

КОМЕНТАРИ