et0-copy1

Михаил Аврионов ще продължи кариерата си в “Етър”. Новината съобщи днес самият нападател за “Велико Търново спорт”, като уточни, че единственото нещо, което още изчаква, е разтрогването на договора му с варненския “Спартак”. Както е известно, повечето футболисти на крайморския тим подадоха молби за напускане заради тоталната финансова криза в “Спартак”. От два месеца обаче все се отлагаше заседанието на Спортния арбитражен съд, който за последно бе пренасрочен от 11 януари за днес. Преди малко колегите от varna-sport.com съобщиха, че решението вече е факт – 14 футболисти, сред които и Аврионов, са разтрогнали по вина на клуба.

“Разговаряхме днес отново с Мишо, знае условията ни и ме увери, че идва в “Етър”. С 99 % сигурност той ще играе с виолетовия екип”, съобщи спортно-техническият директор Иво Балъков.

Информацията потвърди самият Аврионов, с когото се свързахме по телефона. “Дал съм дума, а аз съм човек, който държи на думата си. До лятото съм в “Етър”, заяви Аврионов. В момента той е в родния Асеновград със семейството си. Голмайсторът чака единствено уреждането на отношенията със “Спартак”, което трябва да стане факт до края на седмицата, тъй като има да се изчистват финансови въпроси. Аврионов имал оферти от Азербайджан и Казахстан, но предпочита да остане в България, тъй като има двумесечно дете. Навръх Архангел Михаил му се роди дъщеричка, която естествено носи името Михаела. “Най-късно до понеделник казусът със “Спартак” окончателно трябва да е приключил и тръгвам за Велико Търново”, добави Аврионов.

В същото време бъдещето на друг опитен нападател ­- Румен Иванов, и днес остана неясно. Той първо не прие решението за намаляване на заплатите, а после промени решението си да напуска. Иво Балъков обаче обяви, че е вече е разговарял с други футболисти за неговия пост. Румен Иванов засега продължава да тренира с “виолетовите”, а нещата тепърва ще се изясняват.

Емил Копаранов вече е започнал тренировки с “Черноморец-Поморие”. Халфът със сигурност ще бъде преотстъпен до юни с опция за продаването му. С петима играчи преговаря ръководството на “Етър”, трима от тях са опитни футболисти, а двама ­- по-млади. “Става въпрос за двама нападатели и един халф със сериозен стаж в професионалния футбол. Разбрали сме се за условията, но още не са скъсали с настоящите си клубове, така че докато не дойдат на „Ивайло”, имена няма да обявяваме”, завърши Иво Балъков.

Тагове:

КОМЕНТАРИ