Мирослав Илиев

Сребърни медали в отборната надпревара на Балканското първенство по всестранна езда в Турция спечелиха състезателите на “Калоян-92” Мирослав Илиев и Тодор Киров. Двамата бяха част от националния отбор на България по конен спорт, който се представи в Ескишeхир. Първенец на полуострова стана тимът на домакините, трети са румънците, четвърти се класираха гърците.

Златен медал в индивидуалната надпревара спечели бившият състезател на великотърновския клуб Иван Добрев, който сега е в Плевен. Интересно е, че кобилата му Никита е отгледана и обучена в конната база в Арбанаси и с нея се състезаваше Мирослав Илиев. Бронзът спечели младата надежда на “Калоян-92” Тодор Киров с Визьорка, който прави много силен сезон. Съотборникът му Мирослав Илиев с Лазурен завърши четвърти.

След обездката и кроса той бе втори на две точки след Добрев, но в прескачането на препятствията допусна грешка и остана без отличие. Освен Илиев и Киров за тима на България се състезаваха още Иван Добрев с Никита и Светлин Кръстанов с Назир

КОМЕНТАРИ