72266332_540646966672149_3682889805839990784_n

„Много се радвам, че съм част от това хубаво тържество. Радвам се, че организаторите успяха да ни съберат, идваме от Англия, Испания, Австрия, Украйна… На стадион „Ивайло” не съм играл от бенефиса на националите. За мача – ние сме по-добре подготвени кондиционно и ще победим!

Усещането е много голямо, всички знаят какъв отбор е „Манчестър Юнайтед”. Но още като шампиони сме играли с големи отбори и не сме се притеснявали. По европейските терени и с „Кайзерслаутерн”, и в Интертото, и в приятелски мачове… По това време имахме един голям колектив с треньор Георги Василев. Двамата най-големи треньори, с които съм работил, са Васил Методиев и Георги Василев, и много съм научил от тях.

Пет години градихме отбора на „Етър” и видяхте докъде стигнахме. Тогава нямаше футболисти, които се освобождават, нямаше треньори, които се сменят на шест месеца. Винаги се даваха шансове на футболистите и треньорите.

IMG_6762

Благодаря за поканата, която получихме аз и моите колеги, от дълги години не сме се виждали и много се радвам. За съжаление някои вече ги няма – Петър Рашев, Трифон Иванов… Гордея се, че съм бил част от това семейство на „Етър”! От 30 години живея в Австрия. Не съм изобщо забравил българския език, занимавам се с футбол. Синът ми играе в България, сега е в „Созопол”.

Искам да благодаря на хората, които са организирали тази среща. Независимо как ще свърши утре мачът, той ще бъде едно шоу за великотърновския футбол – за малките деца, за хората, които помнят „Етър” като шампион. Аз бях човекът, който вкара последния гол за „Етър”, когато станахме шампиони, и то срещу моя отбор „Левски”. Дано „Етър” отново стане шампион, а за утре вярвам, че ще стане едно хубаво шоу за всички. А към гостите от Англия ще се обърна така: независимо как ще свърши мачът, искаме един реванш на „Олд Трафорд”!

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ