991-ratio-rali-bylgariia
След чудесната си победа на Рали България м.г., екипажът на “Мегапорт” Мирослав Ангелов и Еди Сивов отново направиха запомнящо се участие в настоящото издание на най-голямото българско рали. В безпрецедентен дуел те отстъпиха на 8-кратния национален шампион Димитър Илиев, който си взе за навигатор световния шампион по плувен маратон Петър Стойчев.
След невероятна битка двамата спечелиха 50-ото рали „България“, а трети остана Дан Гъртофан. Първите три екипажа се състезават с Skoda Fabia R5.

Шампионите на България на рали и рали-спринт Мирослав Ангелов и Недялко Сивов стартираха като лидери във втория ден и в първото минаване на „Аладжа манастир“ останаха втори на 0,6 сек от Илиев и Стойчев. Второто минаване бе спечелено от Гиртофан и битката за победата остана да се реши на предстоящите дълги 15,5 км две минавания на „Синдел“. На излизането от макадама автомобилът на Ангелов поднесе и излезе в тревата, а цялата ситуация струва на екипажа 10 секунди.

„Рискувахме много в този етап и бяхме на пълната газ. Направихме грешка и малко, но не съжалявам, защото стана чудесно състезание. Бях решил да атакувам на тази отсечка и по наша информация до момента на излизането сме водили с 8 сек. Поздравявам Димитър Илиев и Петър Стойчев за победата и чудесното състезание“, поясни след финала Мирослав Ангелов. В крайна сметка СК “Мегапорт” отстъпи само с 10.1 секунди след осем поредни победи (пет ралита и три рали-спринта), но достойно и срещу много рутиниран съперник.

Тагове:

КОМЕНТАРИ