homeMVueOD2GF5a_j

– Г-н Сирмов, доста тревожни са сигналите, които идват от ОФК “Локомотив” (ГО) относно бъдещето на отбора през следващия сезон. Вие вече търсите ли си работа?

– Не си търся работа, защото работя по селекцията и програмата за работа през следващия шампионат. Да, имаме план за действие в условията на извънредно положение, който беше оповестен. Ръководството предприе действията за оптимизиране на разходите. Ние сме сигурни участници в състава на „Б“ група и вече мисълта ни е насочена към следващото първенство.

– А финансиране, имате ли гаранции за приходната част на бюджета?

– Имаме оптимистичен и икономичен вариант. Ако успеем да организираме желания ресурс, ще си поставим цел между 3-6 място. Вече съм набелязал и съм провел разговори с четири-пет състезатели, които притежават класата да вдигнат нивото. Близо 10 състезатели от настоящия отбор са заявили готовност да останат и през следващия сезон при близки до сегашните им лични условия. Най-големият капитал са юношите. Вече виждаме плодовете от работата и политиката в школата през последните години. Поне шест момчета ще бъдат интегрирани в първия състав. Още две ще се готвят с мъжете.През последните години обърнахме внимание на школата и сега имаме на какво да стъпим.

– Говори се, че се оттеглил един големите спонсори на клуба?

– По-скоро рекламодател, който временно е замразил рекламните си бюджети навсякъде с оглед липсата на първенство. Сигурен съм, че ще възобновим и доразвием партньорството с нормализиране на обстановката. Аз вярвам, че местният бизнес и Общината няма да абдикират от ангажимента си към футбола. Хората от местния бизнес милеят за отбора, те възприемат футболния отбор като една от емблемите на града. Имаме и една невероятна фен общност, която също е сериозен капитал за нашия клуб.

Ние никога не сме били разточителни и съм сигурен, че ще се справим и в новите условия. За мен е вън от съмнение, че отново Горна Оряховица ще бъде фактор в професионалния футбол.

Източник: regnews.net

Тагове:

КОМЕНТАРИ