Световният шампион Михаил Ганев и неговите треньори Лако Лаков, Илия Чучулски и Мирослав Колев бяха приети днес от кмета на Велико Търново д-р Румен Рашев. Община Велико Търново почете успеха на световното първенство в Москва на Мишо, който е родом от Златарица, но е възпитаник на спортното училище в старата столица и на клуб „Царевец Етър-93“.

„Оказа се, че В. Търново е единственият град, който има два световни шампиона в борбата, при това – възпитаници на спортното училище. Удоволствие е да приема Михаил Ганев и да му благодаря за големия успех“, заяви д-р Рашев. Той подари на световния първенец флаг на Община В. Търново със заръката да е навсякъде с него в Германия и още сувенири, както и паричната премия от 1000 лв. „Решихме с Йордан Грозданов да заделим от оскъдните средства една скромна сума за славата, която носиш на града. Всеки великотърновец е посланик на добра воля по света, когато има успехи в науката, спорта, изкуството, така че Мишо не прави изключение“, заяви д-р Рашев.

Михаил Ганев благодари за поканата с думите, че ценят труда му и не са го забравили, и благодари още на „Царевец Етър-93“. Той чистосърдечно призна, че интервютата го морят повече, отколкото подготовката и самите срещи в борбата. Първият му спомен с В. Търново е свързан с изпитите в спортното училище. От треньорите си тук научих най-важното – да бъда човек, каза Мишо.

Радослав Великов, който преди време също стана световен първенец и сега не бе поканен на срещата, по никакъв не е пренебрегнат от нас, той и тепърва ще има успехи, каза Йордан Грозданов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ