61508247_352562275463253_8321717071230533632_n

Мъжкият хандбален тим на „Етър-64” спечели първото място в „Б” група, зона „Мизия” и придоби право на участие в елита. Изключително оспорвана бе борбата във финалите, играни в зала „Никола Петров” в Горна Оряховица. Отборите на „Спартак” (Плевен), „Етър-64”, „Чардафон” (Габрово), „Раховец-2008” (Г. Оряховица” и домакинът „Локомотив” трябваше да определят шампиона, който получава и промоция за „А” група.

Етърци водеха с 2 т. пред плевенчани преди мачовете. „Чардафон” и „Раховец-2008” не се явиха на финалите и великотърновци записаха служебна победа. Така големият финал се оказа мачът между „Етър-64” и „Спартак” (Пл), като „болярите” при загуба не биваше да падат с повече от 6 гола разлика. От самото начало на срещата се заредиха яростни атаки към двете врати. След множество обрати в резултата „Спартак” измъкна победата, но с минималното 10:9 и радостта в крайна сметка беше в лагера на „Етър-64”. В тима им се включиха и Звезделин Йончев и Светослав Йовчев, които допринесоха за успешното представяне.

В спора за второто място „Локомотив” (ГО) и „Спартак” завършиха наравно 16:16 (5:7) и с по-добри показатели от мачовете през сезона плевенчани се класираха втори. Четвърти е „Чардафон”, а пети – „Раховец-2008”.

Станислав Йорданов от „Етър-64” получи приза за голмайстор на първенството, а за най-добър вратар бе обявен Лилиян Русков от „Спартак”.

„Страхотна игра през целия сезон и заслужена титла! Гордея се с тях. Много желание за игра, силна мотивация, много изпълнителни, направо великолепни”, не спести суперлативите треньорката Даниела Коцева.

Шампионът „Етър-64”: Теодор Гецов, Ивайло Иванов, Милен Иванов, Красен Крайчев, Галимир Цветанов, Светозар Лазаров, Стефан Милев, Мирослав Минев, Иван Георгиев, Милен Кунев, Станислав Йорданов, Румен Димитров, Светослав Йовчев, Звезделин Йончев, Октай Алиев, Александър Марков, Доан Даунов, треньори: Даниела Коцева и Стефан Ефтимов.

Сега големият въпрос е ще може ли да играе „Етър-64” в „А” група, защото нещата опират до финансиране. „Момчетата придобиха правото да участват в елита, необходими са 35 000 лв. за есенния полусезон и 25 000 лв. за пролетта. При положително отношение от Общината и кмета г-н Даниел Панов, клубът може да има два отбора в „А” група – при мъжете и жените. Навремето Велико Търново имаше 8 отбора в елитните групи. Това ще бъде и стимул за 4-те възрасти, които поддържаме в школата в мъжкото направление. Отборът ни спортно-технически и игрово е готов, имаме четирима наши състезатели по други отбори, които са готови да се върнат, както и още желаещи за подкрепления. До 20 дни трябва да дадем отговор в БФХ дали „Етър-64” ще участва и с мъжки отбор на най-високо ниво”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов. С играта си хандбалистите напълно го заслужават!

Тагове:

КОМЕНТАРИ