LokoGO

Вече е ясна програмата на тържествата по повод 90 години организиран футбол в Горна Оряховица. Празникът на стадион “Локомотив” започва в 14:30 на 26 септември с финалната среща на турнира “Децата на Г. Оряховица”. Половин час преди това във фоайето на спортната зала ‘Н. Петров” ще бъде представена изложба, посветена на годишнината.

Кулминацията на тържествата ще бъде мачът между ветераните на “Локомотив” и “Янтра” Габрово. Именно срещата между тимовете от двата града, играна на 21 септември 1919 година, се счита за начало на организирания футбол в Горна Оряховица. Тъй като “Янтра” има същият повод за празнуване, двата отбора ще излязат с екипи, на всеки от които пише едно и също число – 90.

Най-вероятно треньор на “Локомотив” ще бъде Добромир Жечев. Бончо Генчев вече е потвърдил участието си в срещата, а Ивайло Йорданов също е обещал, ако е в България, тъй като по това време има голяма вероятност да е в чужбина.

Очаква се началният удар на мача да бъде нанесен от легендата на местния футбол Добри Блъсков, който има и 70-годишен юбилей. По време на футболния празник изявени футболисти и деятели на “Локомотив” ще получат отличия от БФС. За допълнителен тонус на присъстващите ще има изпълнения на мажоретки и акробати.

По-късно през тази година ветераните на “Локомотив” и “Янтра” трябва да се срещнат отново, но този път по повод 90 години футбол в Габрово. Домакините работят по организирането на четиристранен турнир, като другите участници ще са ветераните на “Левски” и ЦСКА.

Тагове:

КОМЕНТАРИ