150 боксьори от 34 клуба определиха победителите в първия кръг на държавното лично отборно първенство за юноши в Пловдив. Боксов клуб “Ивайло” се представи само с трима състезатели, които обаче донесоха сребърен и бронзов медал. В категория 63 кг шампионът при момчетата за 2013 г. Мартин Иванов отново направи силно впечатление и заслужено стигна до спор за златото. 14-годишният боксьор стартира с успех над Юлиян Николаев от “Капитан Петко Войвода”, отказвайки го още в първия рунд. На четвъртфинала срази Атанас Христов от “Светкавица” с технически нокаут, отново в първия рунд. На полуфинала се наложи с 3:0 над Алтън Росенов от “Добруджа”. В мача за златото се изправи срещу Стоян Илчев от “Победа” (Бс), когото преди няколко месеца свали от шампионския трон. Този път Илчев взе реванш и спечели с 2:0, като решителни за успеха му се оказаха последните 20 секунди на втория и третия рунд, в които вкара няколко удара.

Преди това бургазлията се превърна в черна котка за още един боксьор на “Ивайло”. На полуфинала Найден Йорданов загуби от Илчев и трябваше да се задоволи с бронза. Найден почиваше в първия кръг, а на четвъртфинала отказа с десен прав в първия рунд Толга Касим от “Арда”. Другият представител на “Ивайло” Стефан Цветанов загуби от Костадин Иванов от “Юнайтед Спорт”.

“Мартин даде заявка за националния отбор и очаквам скоро да получи покана. Найден тренира едва от няколко месеца, но показа голям характер и психика. Трябва да подобри техниката и ще бъде водещ боксьор в тази категория. Стефан е едва 32 кг, но се състезава до 42 кг, защото няма по-долна категория. Отличава се с добра техника, но трябва да качи килограми, за да е равностоен на съперниците си”, коментира треньорът Евгени Донев. Заключителният втори кръг от държавното за юноши ще се проведе от 4 до 8 март 2014 г. в Русе. Тогава ще бъде излъчен и носителят на купа “България” при юношите.

Тагове:

КОМЕНТАРИ