Martin Ivanov

Мартин Иванов спечели златен медал на държавното лично отборно първенство по бокс за младежи, проведено в Добрич. 84 боксьори си оспорваха отличията във втория кръг от шампионата. В категория до 64 кг Мартин Иванов от БК „Ивайло ВТ“ победи и тримата си съперници с 3:0 съдийски гласа и заслужи златото в конкуренцията на 12 боксьори.

Възпитаникът на Евгени Донев почиваше в първия кръг, след това се наложи над Алекс Димитров (Локо Сф), Иво Иванов от ЦСКА, и на финала над Виктор Никифоров (ЦСКА). Точкуването на съдиите в спора за златото бе 30:26, 29:28 и 29:28 в полза на Мартин.

Съотборникът му Марин Живков зае пето място в кат. 60 кг, където участваха 14 състезатели. Марин се наложи над Нинко Венков (Локо Сф) с 3:0, но след това бе спрян от Асен Демирев от „Черно море“.

„Изключително съм доволен от Мартин, който бе ощетен от съдиите през пролетта, но сега показа израстване в психологически и тактически аспект и заслужено се класира на първо място. Марин тренира отскоро, но с представянето си показа, че има потенциал“, коментира треньорът Евгени Донев

Тагове:

КОМЕНТАРИ