В „Етър” очакват теренът да бъде в още по-лошо състояние

Защитникът на „Етър” Мартин Димов пропуска със сигурност предстоящия мач с „Чавдар” (Бяла Слатина). Той има разтежение и отпада от сметките на Велин Кефалов за събота. Очертава се двубоят да бъде пропуснат и от друг бранител –  Тихомир Антонов, който пък е болен. Останалите футболисти ще бъдат на разположение за мача от 15-ия кръг на Западната „Б” група.

В „Етър” обаче има основателни притеснения за състоянието на терена в Бяла Слатина. В срещата за купата игрището бе потънало в локви, а сега се очаква положението да е още по-зле.

„Видяхме за какво става въпрос предния път, а сега ще е още по-трагично. Ще има повече борба и битка, отколкото футбол. Нека не звучи като оправдание, но теренът няма да позволи да покажем нашия стил на игра”, заяви на традиционната пресконференция Кефалов. – „Чавдар” не ни изненада с играта си в мача за купата. Ние обаче видяхме къде можем да ги изненадаме и да ги победим”.

Треньорът на „Етър” изрази задоволство от жребия за осминафиналите – „Отбор от първата шестица в елита, играе добър футбол. Надявам се да покажем най-доброто от себе си в мача със „Славия”.

Този път двамата футболисти, които отговаряха на въпросите на медиите, бяха Георги Гайдаров и Йордан Петров. „Сега не мислим за купата, а за мача с „Чавдар”. Предният двубой с тях бе нормален, нямаше грубости, но теренът бе много лош”, каза защитникът.

Той сподели, че нещо много важно се е променило в клуба – преди в отбора са следели на колко точки са от изпадащите, а сега гледат колко близо са до първото място. „Тимът върви успешно, така трябва да продължава и занапред. Надявам се да проведем добра зимна подготовка и напролет да сме още по-силни. След промените аз лично вече играя много по-мотивирано”.

Данчо Петров заяви, че предпочита мачът със „Славия” да е в събота, а не в сряда, както има такава възможност, за да може повече хора да дойдат на „Ивайло”. За предстоящата среща с „Чавдар” халфът коментира: „Ако сме концентрирани на 100 процента и покажем каквото си можем, няма да имаме проблеми. Отборът на „Чавдар” разчита много на физиката и статичните положения.”

Петров допълни съотборника си като каза, че освен повече мотивация, в „Етър” вече и дисциплината е на по-високо ниво.

За разлика от срещата за купата, този път „виолетовите” няма да пътуват часове преди мача, а ден по-рано. Двубоят е в събота с начален час 14:30. В класирането великотърновци заемат второто място с 25 точки, а белослатинци са на шестото с 4 по-малко.

Тагове:

КОМЕНТАРИ