Италианският вратар Марко Карканджиу няма да става футболист на горнооряховския “Локомотив”, съобщи самият вратар за “Велико Търново спорт”. Както вече писахме, стражът пази едно полувреме за “железничарите” при гостуването в Севлиево на “Видима-Раковски”, спечелено с 3:2. Информацията даде повод на някои медии да “подсилят” новината с това, че Карканджиу е подписал договор с “Локомотив”.

“Дойдох в България през лятото, тук съм от 1 юли и  във вторник си заминавам. Имам много приятели тук от престоя си в “Етър”, заяви Марко, който бе сред зрителите и на първия мач на новия “Етър” срещу “Алекс ОК” в Шемшево.

Вратарят просто влязъл в игра за едно полувреме в мача на “Локомотив” (ГО), за да поддържа форма.

Днес Марко Карканджиу отпътува обратно за Италия, а от 1 август започва подготовка със своя отбор. Тимът му е от Каляри и играе в пета дивизия на Италия, като вратарят сподели, че засега е доволен от условията, но не се е отказал от желанието си да играе и в отбор от по-високо ниво. С екипа на “Етър 1924” той изигра два сезона и половина в “Б” група, като пристигна през 2009 г. с препоръката на Калоян Чакъров и се раздели по взаимно съгласие през лятото на 2011 г.

КОМЕНТАРИ