Италианският вратар Марко Карканджиу няма да става футболист на горнооряховския „Локомотив“, съобщи самият вратар за „Велико Търново спорт“. Както вече писахме, стражът пази едно полувреме за „железничарите“ при гостуването в Севлиево на „Видима-Раковски“, спечелено с 3:2. Информацията даде повод на някои медии да „подсилят“ новината с това, че Карканджиу е подписал договор с „Локомотив“.

„Дойдох в България през лятото, тук съм от 1 юли и  във вторник си заминавам. Имам много приятели тук от престоя си в „Етър“, заяви Марко, който бе сред зрителите и на първия мач на новия „Етър“ срещу „Алекс ОК“ в Шемшево.

Вратарят просто влязъл в игра за едно полувреме в мача на „Локомотив“ (ГО), за да поддържа форма.

Днес Марко Карканджиу отпътува обратно за Италия, а от 1 август започва подготовка със своя отбор. Тимът му е от Каляри и играе в пета дивизия на Италия, като вратарят сподели, че засега е доволен от условията, но не се е отказал от желанието си да играе и в отбор от по-високо ниво. С екипа на „Етър 1924“ той изигра два сезона и половина в „Б“ група, като пристигна през 2009 г. с препоръката на Калоян Чакъров и се раздели по взаимно съгласие през лятото на 2011 г.

КОМЕНТАРИ