_MG_5992

Мариян Иванов и Чирпанов (двамата вляво) до събота бяха на “Ивайло”, от днес сменят екипа на “Етър” с този на “Локо” (ГО).

Двама играчи на “Етър” – защитникът Мариян Иванов и халфът Тодор Чирпанов, изненадващо напуснаха великотърновския клуб в посока “Локомотив” (ГО). И двамата се появиха миналата седмица за началото на подготовката на “Етър”, като увериха старши треньора Калоян Чакъров, че може да разчита на тях. От понеделник обаче те не тренират с “виолетовите”, тъй като преминават в новака в “Б” група “Локомотив”.

Ден по-рано Мариян Иванов се обадил по телефона на президента на клуба Александър Нанков и на Калоян Чакъров, за да ги уведоми за решението си. Тодор Чирпанов още не е уведомил официално “Етър”, но не се появи на сутрешната тренировка и също последва Сашо Ангелов в “Локомотив”.

“Мариян ми каза, че да играе в професионалния футбол е по-голямо предизвикателство за него и това било единствената причина да напусне. Проявявам разбиране, нормално е на този етап да има текучество. Никого не спирам – който желае да играе в “Етър”, ще играе, а който не желае – повече не ме интересува, защото не е мой футболист”, коментира старши треньорът Калоян Чакъров.

Той уточни, че в “Етър” е добре дошъл този, който желае да работи. “Вярвам само в работата, защото само тя ще ни донесе успех. Държа да уточня това”, добави Чакъров.

В “Етър” се завърна младият защитник Мартин Николов. Той бе досега на проби в “Созопол”, но се е прибрал във Велико Търново и поднови тренировки с “болярите”.

Етърци тренират двуразово, а от края на седмицата започват и контролите. Всички контролни срещи ще бъдат с начален час 18:30, уточниха от клуба.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ