IMG_1037

“Кой е Румен Димитров, че търси сметка на сегашното ръководство?”, пита капитанът на “виолетовите”.

Мариян Генов вече 4 години е капитан на “Етър 1924”, а в последния шампионат стана и голмайстор на тима. Той сподели позицията на футболистите в отбора относно появилите се напоследък противоречиви информации, свързани с финансирането на клуба. Също така направи обобщение на изминалия сезон и говори за очакванията си за предстоящия, който започва на 8 август.

– Мнението ти за последните информации, касаещи финансирането на “Етър”?

– От известно време има целенасочена атака спрямо нашите двама собственици – г-н Владев и г-н Гърдев. Ако не бяха те, футбол във Велико Търново можеше да няма в следващите 10-15 години. И не може с лека ръка да се говори против тези хора и да се опитваме да ги откажем. Какво е направил Румен Димитров за спорта и особено футбола в града? Кой го знае него в тези среди, за да си позволява така да напада хората, които дават пари и са едни от малкото коректни футболни президенти в България. Когато отида в асоциацията на футболистите в София,  Дончо Донев им сваля шапка, защото те нямат нито едно задължение към своите състезатели. В много от другите клубове забавят заплатите по 3-4 месеца, да не говорим за премии. Защо се говори против тези хора, с какво пречат? С това, че дават пари за футбола във Велико Търново? Спортът, който е лицето на града?

– Щом всичко с финансирането е наред, защо отборът не играе добре?

– За слабите резултати са виновни футболистите и треньорите. Обезпечени сме от собствениците, каквото трябва да получим сме го взели. Финансовите ресурси обаче са такива, че с тях не могат да се вземат по-класни футболисти. Всички ние искаме по-добра игра, но нашият бюджет е един, а за да влезеш в “А” група, е нужна много по-голяма сума. Главната вина за резултатите трябва да е във футболистите, няма в кой друг да е, защото в крайна сметка ние сме изпълнителите на терена.

За слабите резултати през втората част на есенния полусезон вина има и треньора. Той си правеше експерименти по време на мачовете, имаше проблеми и с обстановката в съблекалнята, и с играта, и с тренировъчния процес. Провеждахме изключително тежки тренировки и нямахме сили за мачовете. През първата половина на полусезона ни преследваше малшанс. Особено в срещите с “Видима-Раковски”, “Белите орли” и “Ботев” Криводол. Пролетта обаче беше коренно различна. Тогава дойдоха и 2-3 добри състезатели, а други 6-7 си тръгнаха. Така че играта зависи от това с какви футболисти разполагаш и ни е крайно неприятно да се говори и пише против нашите собственици, които са от малкото толерантни и коректни в българския футбол. Никога не са се месили в нашата работа или тази на треньорите. И ние се борим за победа винаги, а това доколко успяваме е отделен въпрос.

– Очакванията ти за новия сезон?

– Нашето желание е във всеки един мач от новия шампионат да играем добре и да вземаме максимума от срещите. Ще играем мач за мач и ще се опитваме да радваме хората, които идват на стадиона. Искаме всеки път те да са повече и повече, защото хората във Велико Търново обичат футбола и този спорт е на първо място. Пример за това е последният кръг на миналия сезон, когато се борихме за спасение пред 5000 души. Къде другаде може да се види това? Представете си какво ще бъде, ако сме първи или втори…

Тагове:

КОМЕНТАРИ