Отборът на “Ресен-2012” стартира с победа 2:1 като гост на “Левски” (Лясковец) в южната “А” областна група. Дебют за ресенчани направиха бившият капитан на “Етър” Мариян Генов и бившият играч на “Локо” (ГО) Пламен Иванов.

Домакините пък бяха лишени от петима контузени и трима болни играчи и това даде отражение.

По-рутинираният състав на гостите водеше играта и създаде немалко положения, но голове не падаха. Това стана чак в 60-ата минута, когато след центриране от корнер Детелин Кирвиков с глава стреля точно – 0:1. Малко след това Пламен Иванов реши мача с второ попадение. Лясковчани потърсиха промяна, но първо Захари Дунчев пропусна. Все пак в 80-ата минута Венци Благоев получи хубав пас от Иван Щараков и намали на 1:2.

 

ОФК “Павликени” започна победно – 3:1 

Домакините са с четири нови попълнения за пролетта – всичките са добре познати в региона имена. Това са опитните Петър Танков и Огнян Горанов, както и младите павликенчани Стефан Гинчев и Радослав Георгиев, които преминаха през школите на “Видима-Раковски” и “Етър 1924”.

Тимът стартира с успех с 3:1 над “Изгрев” (Царевец). Стилиян Иванов пръв можеше да открие, но нацели гредата. В 25-ата минута обаче Евгени Иванов се отскубна и с удар под плонжа на вратаря направи 1:0. Скоро след това пробив на Иван Златков отляво завърши с диагонален удар – 2:0.

Златков се отличи и с второ попадение, което падна веднага след почивката след хубав пробив и завършващ удар. Царевчани върнаха само един гол, но той беше много красив. Халфът Ангел Ангелов стреля от въздуха и топката ефектно се насочи точно под сглобката – 3:1.

 

“Светкавица” (Михалци) без проблеми в Ореш

Водачът в северната “А” областна група “Светкавица” (Михалци) стартира с 2:0 като гост на “Стрела” (Ореш). Домакините обаче първи можеха да открият в 16-ата минута, когато нацелиха напречната греда. После пък имаха фаул на границата на наказателното поле, но ударът на Петър Петров срещна гредата.

В 48-ата минута вратарят на “Стрела” се забави да изчисти топката, Петър Рачев я открадна и пусна по голлинията, но така и не се намери негов съиграч да я довкара. Това стана чак в 73-ата минута, когато Евгени Генчев си спря топката на гърди в центъра, напредна и с мощен шут я изпрати в долния десен ъгъл – 0:1. Всичко свърши когато Николай Боянов мина през двама и пусна на Петър Рачев пред пеналта, а той овладя топката и прониза мрежата за 0:2.

 

“А” областна група- юг ХІІ кръг

Резултати:

“Янтра” /Драганово/- “Владислав” 7:2

“Левски” /Ляск./- ФК “Ресен- 2012” 1:2

ФК “Първомайци”- ФК “Лозен” 1:1

“Ботев- 21”- “Ботев” /Дебелец/ 0:6

„Чумерна”- „Левски” /Стражица/ 1:1

„Вихър”- „Спортист”- отл.

 

„А” областна – север:

Резултати:

“Павликени”- “Изгрев- 93” 3:1

“Земеделец”- ФК “Недан” 0:3

“Вихър” (Раданово) – “Бенковски” 4:0

“Стрела”- “Светкавица” 0:2

“Атлетик”- “Янтра” /П. Тр./ 1:0

“Лозен” (Сухиндол) – “Лато” 3:0

Тагове:

КОМЕНТАРИ