Състезатели от БК “Ивайло-99” триумфираха в поредния ХIII международен турнир по бокс “Адем Яшари”, който се проведе в Прищина, Косово. Възпитаниците на Евгени Донев завоюваха два сребърни медала и взеха индивидуална купа за най-добър боксьор. Над 100 участници от 12 нации мериха сили в дванадесет категории. Максим Цветков по безапелационен начин спечели срещите си по пътя до финала в категория 75 кг. За него това бе дебют при мъжете в международен турнир, но носителят на Купа България за старша възраст впечатли боксовите специалисти. Финалът на Максим срещу албански национал бе определен за най-атрактивната среща на турнира. В него той отстъпи с 2:3 съдийски гласа, но организаторите определиха играта на Максим като атрактивна и борбена и му присъдиха купа за най-добър състезател.

“Доволен съм от дебюта си при мъжете. Съперниците бяха много силни и това ми позволи да видя къде се намирам на международната сцена”, каза Максим Цветков.

22-годишният Константин Александров стана вицешампион в категория 81 кг. Великотърновецът трябваше да участва в кат. до 75 кг, но след като организаторите решиха, че всеки клуб има право на един участник в категория, се качи при по-тежките. Най-добрият мач на Александров бе на полуфинала срещу словенски национал, когото отказа в третия рунд. В него нашето момче направи аркада на лявата вежда на съперника и съдиите прекратиха двубоя поради лекарска забрана. В спора за златния медал Александров изнесе показна лекция на противника си от Хърватска, срещу когото водеше с 8:2, но съдиите го порязаха и присъдиха победа по точки на Морач.

“Благодарение на Евгени Донев се намираме в много добра кондиция преди I кръг от държавното първенство”, сподели след завръщането си от Прищина Александров.

18-годишният Петър Петров в категория 91 кг изигра чудесен мач срещу Кристиян Дема (Албания), но отстъпи по точки и прекрати участието си. Във финала Дема нокаутира съперника си и взе златото.

Тримата боксьори на “Ивайло-99” изказаха благодарност на Пламен Петров, който направи възможно участието им в Косово.

Тагове:

КОМЕНТАРИ