Magi
Две опитни хандбалистки и бивши състезателки на „Етър-64“ се завърнаха отново във великотърновския тим. Миглена Христова и Деница Асенова отново са част от „болярките“, след като преди години записаха с виолетовия екип ред успехи – шампионски титли и купи на България. За последно двете играха за „Свиленград“.

„Маги Христова и Деница Асенова отново са при нас и вече са картотекирани за първенството“, потвърди президентът на клуба Атанас Атанасов.

„Етър-64“ започва този уикенд участието си в първенството на страната. В първия кръг на „А“ група при жените етърки гостуват в Сливница на „Ники спорт“. Двубоят е в неделя, 7 октомври, от 15:00 ч. Само шест отбора ще участват тази година в битката за шампионската титла – „Бъки“, „Етър-64“, „Свиленград“, „Шумен-98“, „Поморие“ и „Ники спорт“. До края на годината ще се изиграят 7 кръга, като последният е на 16 декември, а преди това на 24 ноември са и четвъртфиналите за купата.

Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева проведоха предсезонната си подготовка изцяло във Велико Търново. От началото на октомври тренировките им са в ДКС „Васил Левски“, което е крайно важно за тима. Етърки играят и контроли срещу мъжкия тим. Единственият проблем е отсъствието на Деница Иванова, която лекува травма и ще пропусне началото на шампионата.

След гостуването в Сливница на „виолетовите“ предстоят три поредни домакинства. На 14 октомври те приемат „Шумен-98“, после на 27-и т.м. приемат „Поморие“, а на 3 ноември – и основния конкурент „Бъки“ (Габрово). След 14 октомври в програмата на етърки има двуседмична пауза, в която е възможно да гостуват до съседна държава за приятелски мачове, съобщи Атанас Атанасов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ