Здрава селекция стяга за пролетния полусезон закъсалият в дъното на “В” група състав на “Локомотив” (ГО). “Железничарите” завършиха непосредствено над чертата на изпадащите – десети от 12 отбора, като имат за цяла есен само 1 победа и 3 ремита.

Горнооряховското “Локо” обаче ще опита да се закрепи с привличането на ред познати в професионалния футбол имена, предимно бивши играчи на “Етър 1924”.

Безспорно трансферен удар може да се окаже привличането на тарана Тихомир Кънев, който бе в “Светкавица”, а преди два сезона бе голмайстор на втора дивизия с виолетовия екип. Разговори се водят и с Антоний Балъков, който за последно бе в Италия.

Засега сигурно е завръщането на опитния халф Димитър Димитров-Херо, който изкара няколко месеца в аматьорските групи на Германия. Клубът ще се опита да възроди кариерата и на неговия брат – нападателя Венци Димитров. През последните няколко години той бе на гурбет в Испания и не е играл организиран футбол.

В напреднала фаза са разговорите с бившия вратар на “Дунав” (Русе) Александър Димов – Пантерата. Неговата кариера тръгна от Горна Оряховица, след което пази за отборите на “Бенковски” (Бяла) и “Дунав”. Голяма е вероятността спортният директор на “железничарите” Бончо Генчев да събере в “Локомотив” (ГО) и своите синове Явор и Любомир. През есента Явор дебютира с “черно-белия” екип, а Любомир Генчев игра в “Любимец”, но бе освободен.

Подготовката на “Локо” (ГО) стартира на 21 януари, когато старши треньорът Димитър Печикамъков събира играчите за първа тренировка.

Тагове:

КОМЕНТАРИ