IMG_0013

“Локомотив” (ГО) обяви официално новия си старши треньор и новите попълнения за предстоящия сезон. “Клубът в момента е в идеална позиция от финансова и организационна гледна точка. Вече сме в “Б” група, нямаме финансови задължения. 10 г. “Локомотив” не е бил в професионалния футбол, но мястото му е точно тук. Благодаря на хората, които ни помагат”, заяви президентът Бончо Генчев.

Той представи новия треньорски екип – Сашо Ангелов с помощник Милчо Сирмов, а Ценко Гавазов остава да помага на щаба. “Надявам се с опита на Сашо да вървим нагоре, работата му в “Етър” бе отлична, с млад отбор той държа в напрежение останалите конкуренти до края”, каза Бончо Генчев.

Самият Сашо Ангелов обяви, че е разочарован от отношението на “Етър”, а офертата от “Локомотив” е приел почти веднага. Съставът още не е комплектован и е възможно да има още напускащи и нови футболисти, но на 2 август ще бъде в идеално състояние, увери той.

Новите имена в “Локомотив” са: Радослав Рашков от “Любимец”, Мариян Иванов, Тодор Чирпанов и Николай Иванов от “Етър”, Йордан Апостолов от “Ботев” (Вр), Добромир Петров от “Видима” и Илия Карапетров от “Пирин” (ГД). Те бяха представени от Бончо Генчев, който връчи на всеки от тях черно-бяла фланелка.

На проби в тима засега са Пламен Илиев от “Спартак” (Пл), Атанас Димитров от “Банско”, Николай Илиев от “Калиакра”, Радослав Байчев от “Капфенберг” Австрия (син на Мирослав Байчев) и Лилян Маринов от спортен колеж на “Тотнъм” (син на Йордан Маринов).

Напускащите са Йордан Петров, Любо Стефанов, Даниел Панайотов, Ивайло Петров, Тихомир Кънев и Николай Петров. На 16 юли “Локомотив” играе с “Монтана” в Тетевен, на 20 юли с отбор от Израел в Правец и на 26 юли с “Дунав” в Г. Оряховица.

Близо 200 000 лв. ще бъде бюджетът на клуба до Нова година, съобщи Николай Рашков. “До Нова година предвиждаме 190 000 лв. плюс още 5 %, така че е в рамките на 200 000. Ще има и приходи от билети. Следващата календарна година ще се прави нов бюджет, той ще зависи и от представянето на отбора през есенния полусезон. Над 40 души ще се включат като рекламодатели, само от Г. Оряховица. Има и две фирми от В. Търново, които засега няма да обявяваме”, каза Николай Рашков.

Огнян Стоянов допълни, че във вторник е имало среща, инициирана от кмета инж. Добромир Добрев. Повечето от рекламодателите ще участват с неголеми средства, като основната част от бюджета ще се поеме от 4-5 големи фирми. От досегашната субсидия на Обшинския съвет има още останали 27 000 лв., с които ще се обезпечи подготовката, но предстои да бъде гласувана допълнителна субсидия от Общинския съвет.

Тагове:

КОМЕНТАРИ