“Локомотив” (Горна Оряховица) вече е лидер в  Северозападната “В” група не само по голова разлика, след като победи като домакин “Ситомир” (Никопол) с 3:2. В същото време отборът на “Гигант” (Белене), който преди този кръг също имаше 15 точки, загуби от “Чавдар” (Бяла Слатина) с 0:3. Резултатът е служебен, като подробностите от цирка в Белене можете да прочетете тук.

Първото попадение на днешния мач в Горна Оряховица падна още в 10-та минута, като негов автор бе Пламен Петков. Този резултат се запази до почивката, а второто полувреме започна неприятно за домакините, след като в 51-та минута Станимир Георгиев изравни.

Тогава нещата в свои ръце пое Стефан Бакърджиев, който за по-малко от 10 минути отбеляза два гола – в 61-та и 68-та. Гостите върнаха интригата чрез Славей Байряктаров в 82-та, но не успяха да постигнат нищо повече.

“Академик” (Свищов) не измъкна нищо от визитата си в Дряново на “Локомотив”, след като загуби с 1:2. В 53-та минута Чирпанов откри за домакините след пас на Ивелин Драшков – Доктора, а след още три самият Драшков удвои. “Студентите” намалиха в 65-та минута чрез Ценко Георгиев.

Третият тим от Великотърновска област – “Павликени”, почиваше в този кръг. Отборът твърдо си стои на последното място, като все още няма спечелена точка.

Северозападна “В” АФГ – VIII кръг:
Локомотив (Дряново) – Академик (Свищов) 2:1
Торпедо (Борован) – Алмус Биър (Сталийска махала) 3:1
Трявна – Ботев (Димово)  1:1
Балкан (Белоградчик) – Левски 3:0
Локомотив (Горна Оряховица) – Ситомир (Никопол)  3:2
Гигант (Белене) – Чавдар (Бяла Слатина) 0:3
Янтра 1919 (Габрово) – Ботев (Козлодуй) 1:0
Павликени (Павликени) – почива

Актуалното класиране в Северозападната “В” АФГ можете да видите ТУК.

Тагове:

КОМЕНТАРИ