С лишаване от домакинство за по 1 мач бяха наказани отборите на “Трявна” и “Гигант” (Белене). Това оповести Дисциплинарната косимия към Зоналния съвет на БФС ­ В. Търново.

Както “Велико Търново спорт” първи съобщи, скандалът на миналия кръг беше в Трявна по време на мача със свищовския “Академик”, завършил 4:1.

В 32-ата минута при атака на “студентите” тъчреферът Б. Лозанов вдигна флага да сигнализира за фаул в атака, но намиращият се непосредствено до ситуацията главен съдия Мустафа Шефкет правилно не зачете сигнала му и остави играта да продължи. Симеон Рудашки вкара гол за свищовлии, което вбеси домакините. Двама зрители и един от шефовете на клуба нахлуха на терена за обяснения, като на почивката заявили на реферите, че няма да си тръгнат, ако “Трявна” не бие. Случаят бе описан в доклади до ЗС на БФС.

Наказанието на “Трявна” е 1 мач извън собствения му стадион и 350 лв. глоба. Също 1 мач, но с 250 лв. глоба отнесе “Гигант” (Белене), където отново е имало скандали в мача със “Ситомир”, като главно действащо лице за пореден път е бил изхвърленият първо от съдийството, а после – и от футбола Момчил Врайков.

Тагове:

КОМЕНТАРИ