Откакто е стартирало първенството и “Етър” трупа загуби, всеки предстоящ двубой е обявяван за “мач на истината” и “последен шанс”. Пропуснатите възможности обаче следваха една след друга – ­ особено болезнени срещу отбори като “Спартак”, “Чавдар” (БСл), “Белите орли”Безспорно вината да се стигне дотук не бива да се търси само в една посока – ­ през сезона имаше и треньорски грешки, и откровено слаби мачове на футболистите, и ред съдийски тесли върху “Етър”.

Факт е, че напролет “болярите” рязко подобриха играта си, гол след гол бележат завърналите се доказани бойци като Р. Иванов и Аврионов, но вместо да дръпне нагоре, “Етър” се озова на последното място след ред съмнителни резултати на конкурентите.

Този път наистина място за отстъпление няма. В събота “виолетовите” приемат “Балкан”, после идва служебно 3:0 над “Спартак” и посрещат белослатинци. Лимитът с грешките наистина свърши и без 9 точки от тези три мача е абсолютна илюзия, че великотърновският тим ще запази мястото си в “Б” група.

9 май за историята е известен като Ден на победата и не знам доколко уместни са сравненията с футбола, но за “Етър” нещата наистина са заложени на карта – ­ или победа, или аматьорски дербита с “Локо” (ГО) наесен.

Анатоли ПЕТРОВ

Тагове:

КОМЕНТАРИ