колаж: “Меридиан мач”

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков е заплашил да изгони „Етър 1924” от Сливен, съобщи БЛИЦ. Както е известно, “виолетовите” използват базата на “войводите” под Сините камъни, където са настанени в хотела на бившия кмет и играят домакинските си мачове в “А” група именно на стопанисвания от него стадион “Хаджи Димитър”.

Турските босове на „Етър” начело с Фейзи Илханлъ обаче бавели парите на Лечков, пише БЛИЦ. Героят от САЩ`94 решил да сплаши ръководството на търновския клуб с идеята да се сетят да му платят. Тази сутрин Лечков оставил футболистите без закуска и отправил сериозна закана утре да не позволи на наставника Сердар Даят да изведе футболистите си за тренировка на “Хаджи Димитър”. Бившият кмет искал да получи парите и тогава няма да прави проблеми на “виолетовите”.

БЛИЦ разбра, че Лечков чака да вземе около 30 000 евро от Етър.

Източниците им споделили също така, че Красен Трифонов няма да е последният, напуснал отбора още преди края на сезона. Капитанът си тръгнал заради безпаричието, от което вече проплакват всичките му съотборници. Чужденците използвали паузата в първенството, за да се приберат по родните си места, като някои от тях дори заплашили да не се връщат в „Етър 1924”. На играчите не се плащало навреме и ръководството все ги лъжело с напразни обещания.

За двете победи в първите два кръга от пролетния полусезон “виолетовите” взели само по няколко стотачки, полагащи им се за успеха с 2:1 над „Монтана”. След това селекцията на Сердар Даят поднесе изненадата във Варна, побеждавайки с 1:0 „Черно море”. За този успех обаче премии нямало. Заплати също не се дават.

 

Лечков пред БЛИЦ: „Чакам си парите до утре сутрин и ги гоня!”

 

Йордан Лечков потвърди новината на БЛИЦ, че шефовете на „Етър 1924” още не са му платили за ползването на спортната база в Сливен.

“Така е. Това е самата истина. Дал съм им срок до довечера. Най-късно – до утре сутринта. Ако не си платят, да си тръгват веднага! Достатъчно търпение проявих. Бях повече от търпелив. Отлагаха, отлагаха, но накрая ми писна и им поставих ултиматум. Ще ги изгоня, без да ми мигне окото. Наистина ги оставих без закуска, а може и да не вечерят!”, отсече пред БЛИЦ вицепрезидентът на БФС.

“Разбрах, че шефовете на Етър са ходили до Истанбул, за да търсят пари. Май вече са се върнали”, добави Лечков.

Той не пожела да назове точната сума, която трябва да получи. Според информация на БЛИЦ става въпрос за 30 000 евро.

“Няма значение каква е точната сума. Проблемът е, че ме лъжат. Има си начини, за да ги изгоня, ако не поискат да си тръгнат. Платят ли – няма да има проблеми”, каза още бившият кмет на Сливен.

http://www.blitz.bg/sport/article/169455

Тагове:

КОМЕНТАРИ