IMG_4134
Легенди на “Манчестър Юнайтед” идват във В. Търново за мач с шампионския тим на “Етър”. Шоуто ще бъде на 11 октомври т.г. на стадион “Ивайло”, обяви председателят на Националния фенклуб “Манчестър Юнайтед България” Емил Йорданов. Сред звездите на великия английски клуб, които ще играят у нас, са Лий Мартин, Уес Браун, Ник Кълкин, Дейвид Мей, Ръсел Бидсмор, покана е отправена и към Димитър Бербатов. Идеята е на самите ветерани на “червените дяволи”.

“Бях в Манчестър в неделя, когато ме потърсиха сами. Дойдоха и казаха: искаме футболен мач срещу вашия “Етър”. Не очаквах тази изненада от Лий Мартин и бях направо шокиран”, разказа Емил Йорданов. Причина за това обаче са прекрасните впечатления на две от легендите на клуба – Артър Албистън и Лий Мартин, които вече гостуваха във В. Търново. “Благодаря им сърдечно, защото са казали хубави думи за визитите си тук. Шоуто няма да е в столицата, защото България не е само София. По думите на Лий Мартин “Велико Търново е градът, в който има какво да се види”, сподели диджей Емо. Англичаните са казали своите условия, които включват настаняване и хонорар, съвсем поносим за нашите условия. Емил Йорданов потвърдил моментално, още преди да разговаря с “Етър” и институциите в града.

“Благодаря на ръководството на “Етър”, което реагира с огромно желание, още щом чу предложението. Свързахме се и с Общината и проектът се задвижи. Мачът между ветераните на “Етър” и “Манчестър Юнайтед” ще бъде на 11 октомври на стадион “Ивайло”, най-вероятно на електрическо осветление. Водещ на шоуто ще бъде Димитър Туджаров – Шкумбата, ще поканим известни поп изпълнители”, споделиха организаторите.

Шампионският тим и ветераните на “Етър” ще са противник на “червените дяволи”. Първи участието си са потвърдили Бончо Генчев и Калоян Чакъров, тепърва ще се разговаря с Красимир Балъков, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, ще бъдат поканени Пламен Гетов, Попиванов, Сашо Димов и останалите. Именитият треньор Георги Василев вече е дал съгласието си и ще бъде треньор на “виолетовите” легенди. Още един повод има за голямото футболно шоу – тази година се навършват 100 г. организиран футбол във В. Търново, 95 г. от основаването на “Етър” и 50 г. от първото влизане в “А” група.

Очакванията са стадион “Ивайло” да се напълни до краен предел – нещо, което не е ставало факт от посрещането на националите от САЩ-94 през 1994 г. Билетите за проявата ще бъдат пуснати до месец и ще са на цена от 20 лв. Децата от школата на “Етър” обаче ще влизат безплатно, а Емил Йорданов обяви, че част от събраните средства ще бъдат дарени на “виолетовата” школа. Ако пък и Димитър Бербатов даде потвърждение да облече отново екипа на “Манчестър Юнайтед”, това допълнително ще направи интереса огромен.

Легендите на “Юнайтед” пристигат на 10 октомври и ще бъдат настанени във В. Търново, като хотелът тепърва ще се уточнява. Вечерта ще гледат шоуто “Звук и светлина”, преди това ще дадат пресконференция. На 11 октомври (петък) те ще бъдат приети от кмета Даниел Панов, ще имат среща с феновете, ще разгледат Царевец и Парка на миниатюрите. Мачът ще е вечерта на стадион “Ивайло”, като ветераните ще изиграят две полувремена по 30 минути, а преди това и по време на паузата ще имат изпълнения на родни поп звезди. Общият бюджет на проявата е 50 000 лв.

13 футболисти включва делегацията на “Манчестър Юнайтед”: Ник Кълкин (вратар), Лий Мартин, Майкъл Клег, Дейвид Мей, Ръсел Бирдсмор, Кейт Гилеспи, Уес Браун, Дани Уебер, Бен Торнли, Крис Игълс, Сами Макилрой, Анди Ричи и Крис Каспер, ще се очаква и решението на Димитър Бербатов. От тях Дейвид Мей е носител на требъл с “червените дяволи” през 1999 г, Бирдсмор е играл 8 години за тима, Макилрой е дългогодишен капитан на отбора, Уес Браун игра с Бербатов.

“Убедени сме, че стадион “Ивайло” ще е препълнен и ще стане невероятно шоу, което ще бъде истински футболен празник за всички”, заявиха организаторите от Националния фенклуб “Манчестър Юнайтед България”.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ