16-годишната Нели Вълкова от Ловеч даде най-точни прогнози в последната игра на „Велико Търново спорт” и така спечели куверт за механата на хотел „Аквая”. Днес Нели дойде в старата столица, за да оползотвори заслужената награда, и разказа повече за себе си.

Оказа се, че е доста интересна личност и определено има с какво да се похвали. Тя е лауреат на фондация „Бербатов” в област „Социална дейност”. Има награди от конкурси за изобразително изкуство в редица европейски държави – Португалия, Норвегия, Швеция и др.

Награждавана е няколко пъти и на местно ниво, като например „Доброволец номер едно на Ловеч”, а вече навлиза и в журналистиката – има публикации за трите ловешки вестника и сайта „Ловеч Тудей”.

Занимава се с много младежки инициативи, а също така е доброволец към библиотеката, откъде и става връзката с “ВТ спорт”. „Трябваше ми информация за Велико Търново, потърсих в интернет и попаднах на сайта”, разказва Нели. – „С баща ми решихме да участваме и взех, че спечелих.”

Чаровницата се занимава и със спорт – играе гард в училищния баскетболен тим, с който ходи по състезания, включително е участвала на зонови финали в Горна Оряховица. Любимият й отбор е ЛА Лейкърс, а от футболните – естествено, че „Литекс”. Нели сподели, че след като си тръгне от Велико Търново, отива направо в Севлиево, където ловчанлии играят с „Видима”.

Управителят на хотел „Аквая” Красен Маслянков се постара да направи престоя на победителката и нейната компания максимално приятен. Изборът на мястото не е случаен – Маслянков е голям фен на футбола, а неговият отбор „Болярско село” неведнъж е попадал в новините на „ВТ спорт”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ