56931862_429402084356647_8276411226456588288_n

Състезателят на ШК “Асеневци” Лъчезар Колев завърши блестящо участието си в държавните първенства за деца в Асеновград. След като стана шампион на България в класическия шах до 14 години, той повтори убедително успеха си и на ускорен шах, а на блиц остана от крачка от хетрик, като взе сребърния медал. Димо Терзиев пък за втори път се окичи с бронз в групата на момчетата до 16 години в ускорения шах.

Денислав Христов от Павликени убедително показва, че въпреки неголемия си опит може достойно да се бори и побеждава връстниците си, а Ивелин Стефанов се бори мъжки в групата на 12-годишните. Конкуренцията при момчетата в тези възрасти е много голяма и най-добрите деца от цялата страна се бориха за призовите места.

Това са най-престижните турнири за деца за цялата година, а излъчените шампиони ще представляват България на световната сцена. Успехът на състезателите от ШК “Асеневци” е наистина много значим. Те завършиха държавните първенства с 5 медала – два златни, един сребърен и два бронзови.

В последния ден от поредицата турнири се проведе най-бързата, зрелищна и интересна за публиката контрола – блиц. Тук Лъчо допусна една загуба, която се яви и единствената му за трите състезания. Така в крайното класиране с 6 точки от 7 възможни той раздели първото място с Явор Николов от „Хармония“ (Шабла), но допълнителните показатели му отредиха второ място.

„Да постигнеш три последователни шампионски титли е дълбоко желана и труднодостижима мечта на почти всички състезатели. Това, което постигна Лъчо, а именно двете поредни титли в по-бавните контроли, и лично по мое мнение, по-стойностни дисциплини, е достатъчно голям успех, не е нужно винаги да бъдем максималисти. А и последната титла ни бе отнета по допълните показатели, защото победите и на Явор, и на Лъчо бяха равни. Късметът бе с нас през по-голямата част от състезанията, а там, където късметът не бе достатъчен, Лъчезар показа много класна и дълбока игра, даваща отражение на многото тренировки и усилия, които влагаме с него в подготовката. Горд съм с успехите му и вярвам, че му предстои да спечели още по-големи битки зад шахматната дъска!“ – коментира личният му треньор Даян Нинов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ