IMG_2702

Изключителен успех постигнаха състезателите на ШК “Асеневци” на Държавните индивидуални първенства за деца в групите между 12 и 20 години по класически шахмат! Клубът беше представен от четирима състезатели: Димо Терзиев до 16 г., Лъчезар Колев до 14 г., Денислав Христов и Ивелин Стефанов до 12 г.

Лъчезар Колев качи ШК “Асеневци” на най-горното стъпало на почетната стълбичка, ставайки шампион на България за момчета до 14 години! Абсолютно еднолично, с точка пред останалите и много силна игра, Лъчо доказа, че е най-силен в своята възрастова група. „Лъчо тренира много здраво, взема участие в редица силни турнири и това даде своя резултат. Преди първенството бях леко притеснен относно неговото представяне, тъй като напрежението по тези турнири е огромно и много често този факт оказва влияние върху психиката на децата. Но Лъчо наистина игра изумително и ме накара да се почувствам горд с него!” – коментира личният му треньор Даян Нинов.

56645697_169125520644592_329854209887305728_n

Димо Терзиев до последно делеше 1-во място в изключително силната група на 16-годишните момчета, но загуба в последния кръг, му отреди 3-то място. Той изигра няколко блестящи партии и заслужаваше още по-предна позиция, но бронзовият медал в може би най-силната група при момчетата е сериозен повод за гордост.

Денислав Христов от Павликени също се представи блестящо. Покачвайки своя рейтинг с над 90 точки, Дени зае 11-то място сред изключително голяма конкуренция. Браво и на Ивелин Стефанов, който се бори много мъжки и събра 3 точки от 7 възможни.

През уикенда ще се излъчат шампионите в дисциплините по ускорен шахмат, където състезателите имат по 20 минути + 5 секунди добавено време на всеки ход, а на 7-ми април ще се изиграе и най-бързата контрола – блиц, където играчите ще разполагат само с 3 минути време за цялата партия + 2 секунди на ход. „Стискаме палци на нашите момчета и им желаем да продължават да се борят със същия хъс и да побеждават!”, споделиха от ръководството на ШК „Асеневци”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ