IMG_2353

С много медали се завърнаха гимнастиците от СК „Етър-Стил” от проведеното във Варна държавно първенство за Купата на България по спортна гимнастика. 20 отбора от цялата страна с над 200 момчета и 180 момичета се бориха за призовите места.

Спортен клуб „Етър-Стил” участва с шест отбора в 6 възрастови групи.
В най-малката възраст момичета младша възраст СК „Етър-Стил” участва в два отбора, Първият отбор в състав: Владислава Стефанова, Гергана Георгиева, Лидия Кръстева, Михаела Гавраилова, Силвия Коджабашева, Йована Петрова се класира на трето място в отборната надпревара. Вторият отбор в състав: Йоана Тодорова, Еманоела Иванова, Ивайла Илиева, Гергана Илиева, Еванина Лалева, Илина Брождарова и Елена Врачовска с треньор Йоанна Цончева се класира на 13 място в отборната надпревара от 16 отбора. В индивидуалното класиране най-добрата гимнастичка в тази възрастова категория Йована Петрова извоюва бранзов медал на прескок, пето място на успоредка и в многобоя.

При момичета старша възраст отборът на СК „Етър-Стил” в състав: Илионора Трифонова, Лилия Караиванова, Калина Козлева и Кристина Димитрова също извоюва трето място.

Кристина Димитрова събра най-високи оценки в индивидуалната надпревара и извоюва заслужено първото място на почетната стълбичка в многобоя: шампионска титла на прескок и греда, второ място на земна гимнастика и четвърто място на смесена успоредка. Нейната съотборничка Калина Козлева извоюва трето място на смесена успоредка и греда, четвърто място в многобоя и пето място на земна гимнастика. Лилия Караиванова остана пета на прескок.

Отбор девойки младша възраст в състав: Елица Данева, Виктория Донева, Симона Йорданова, Ивелина Иванова и Никол Иванова също се качиха на почетната стълбичка със заслужено трето място в отборната надпревара. В индивидуалния многобой Никол Иванова е трета на прескок и пета в многобоя и на смесена успоредка, Симона Йорданова е осма в многобоя, пета на греда и земна гимнастика, а Ивелина Иванова шеста на прескок и смесена успоредка.

При момчетата в младша възраст Спас Ненов, Борис Гогов, Иван Козлев, Георги Костов, Преслав Желязков,Андрей Памуков и Александър Александров се класираха на 11-о място в отборната надпревара от 20 отбора.

При по-големите – юноши младша възраст отборът на СК „Етър-Стил” в състав Марин Кисьов, Кристиан Дуков, Цветелин Цончев, Калоян Христов и Денис Сабит се класира на трето място в отборната надпревара.

 

 

 

КОМЕНТАРИ