IMG_1855

Краят на ноември настъпи, но не и краят на реконструкцията на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”. Ремонтът стартира на 13 август т.г. и доведе до затварянето на градския стадион, което принуди „Етър” цяла есен да домакинства навън – първо в Трявна, а после и в Дебелец. Работата на стадиона продължава, но е и далеч от приключване, показа проверката ни на стадион „Ивайло”.

В деня на началото на ремонтните работи „Велико Търново спорт” публикува интервю с техническия ръководител на обекта, в което той увери, че срокът е 143 дни, което по неговите думи “на практика е до края но ноември” и дори заяви, че стадионът трябва да е завършен и по-рано.

http://sport-vt.com/zatvaryat-stadion-ivaylo-do-kraya-na-noemvri-zaradi-novata-pista.html

Пусковият срок от 143 дни е виден и от информационната табела за реконструкцията. В интерес на истината, днес стават 120 дни от началото, така че срокът би трябвало да е докъм края на декември, а и не е ясно дали става въпрос за 143 календарни или работни дни.

Металните огради бяха премахнати, изкопан е и дълбокият 1 метър тунел, в който трябва да се положат кабелите за комуникацията. Отлива се и бетонният борд, опасващ цялото съоръжение, но той е готов главно зад двете врати и наполовина пред Сектор А, а е едва в началото си пред сектор В. Насипан с чакъл е и секторът зад източната врата.

IMG_1858

IMG_1857

IMG_1860

Според предварителните планове обаче предстоят още много дейности. Тепърва ще се кърти бетонната настилка от цялата писта, ще се прави дренаж, отводнителни шахти, бордът след отливането му ще се шпаклова и боядисва. Накрая пистата ще се асфалтира, а най-накрая е последната операция – полагането на настилката за пистата, която ще се пръска с машини. За последните две операции е необходима и определена температура на въздуха, което е ясно, че няма как да стане в зимни условия.

Работата на строителите зависи и от атмосферните условия, но до момента те бяха сравнително благоприятни за работа, без продължителни валежи от дъжд или сняг. Зимата идва и времето тепърва трайно ще се разваля.

Всичко това навежда на мисълта, че ремонтът ще се проточи най-малко до края на февруари. Дано до началото на пролетния полусезон, което ще е на 8 март, поне основните дейности бъдат завършени, за да може „Етър” да играе мачовете си напролет у дома. Засега обаче всичко това е само в рамките на добрите пожелания…

IMG_1856

IMG_1861

КОМЕНТАРИ