home~MVueOD~1rHcFR_j

47-годишният Красимир Мечев е новият старши треньор на горнооряховския „Локомотив”. Той ще работи с досегашния треньорски екип Марин Байчев и Биян Саид. Към треньорския щаб ще бъде привлечен и Лъчезар Русев от ДЮШ, за да трупа опит в работата с мъжкия тим.

„Приех без колебание предложението на клубното ръководство. „Локомотив” отдавна ми е на сърцето, най-вече покрай сина ми Симеон, който направи добри сезони тук. Така че познавам обстановката, знам че Горна Оряховица е футболен град и от мен ще се очаква много. Знам, че в момента не е леко за отбора, но аз съм човек, който не бяга, а обича трудностите. Благодарен съм на ръководството, че ми гласува доверие. Не съм човек на многото думи, ще се види дали съм оправдал доверието след два-три месеца, когато трябва да дойдат резултатите от нашия труд”, коментира Красимир Мечев.

Досега е бил треньор във футболната школа „Траяна” в Стара Загора, после треньор на старшата възраст на „Берое” и шеф на школата, наставник на дублиращия отбор на „Славия”, на мъжкия отбор на „Любимец” в професионалния футбол, а за последно е бил директор на школата на „Спартак” (Плевен).

Като човек, познаващ добре работата в детско-юношеските школи, Мечев ще заложи на много тясно сътрудничество между мъжкия отбор и ДЮШ. Поне един-два пъти месечно той възнамерява треньорският щаб на мъжете да води занимания с децата от различните възрасти. По този начин ще се стимулират децата, а в същото време треньорите ще имат поглед върху младите таланти, които трябва да се развиват.

„Имам поглед върху отбора на „Локомотив”, наблюдавах последните срещи. Никога не са излишни качествени попълнения, така че ще търсим няколко нови играчи. Сериозно ще погледнем и към юношите, като целта е в крайна сметка да се вдигне вътрешната конкуренция за всеки пост”, коментира плановете си Красимир Мечев.

В понеделник „Локо” (ГО) играе последния си мач – гостуване на дублиращия отбор на „Лудогорец”, веднага след което футболистите излизат във ваканция. Първата тренировка за 2019 г. е насрочена за 8 януари.

сн. regnews.net

Тагове:

КОМЕНТАРИ