balakov

Борислав Михайлов трябва да остане президент на БФС и през следващите 4 години, заяви легендата на родния футбол Красимир Балъков пред БНТ в интервю за предаването „Спортна треска”. Бала подчерта, че изразява свое лично мнение. От настоящия му клуб „Етър” още не са обявили официално чия кандидатура ще подкрепят. Делегат на конгреса от великотърновския клуб ще бъде председателят на УС проф. Георги Камарашев.

– Г-н Балъков, завърнахте се в „Етър” след 27-годишна пауза. Какво е усещането?

– Абсолютно нормално. Нормално е, когато има нужда отборът, който ме е създал като футболист, да се върна и да помогна. Чувствам се много добре, много добре приет и се надявам да свършим работата си и да останем в Първа лига.

– Какво ви накара да приемете това предложение?

– Многото разговори и дългите ми контакти с ръководството на „Етър”. Те са отдавна, разговаряме и помагам с каквото мога. Имам поглед върху нещата, виждам какво се прави – кои хора работят, с какво желание работят, как го работят. Много са причините да се завърна и да помогна на клуба.

– В отбора вече се работи по нов модел, смятате ли, че той ще се окаже успешен?

– Времето ще покаже, но по принцип ние сме създали модела на базата на това, което имаме. Преди година сложихме по-млад треньор, който да работи с отбора. В сегашната ситуация, когато има нужда малко от помощ, решихме да се прибера. Виждате, че треньорското ръководство не сме го махнали, то си остана и аз се включих към тях. Този модел ще бъде най-пълноценен за сегашната ситуация на „Етър”. Доволен съм от селекцията досега, аз исках да привлечем малко повече българи, имахме доста разговори, но не можахме да ги привлечем по различни причини.

– Станислав Генчев остава в отбора, как виждате развитието му като треньор?

– Никога не е било тема Станислав Генчев да не остане в отбора. Това го знаят само хората, близки до кухнята. Винаги сме разговаряли и сме анализирали, но оставането на Станислав не е било под въпрос.

– А какви са дългосрочните амбиции на проекта „Етър”?

– Трудно е да кажем „проект”, защото ни липсват финансови възможности, но с голямо желание, с обединение от всички, с подкрепа от ръководството на града, ние искаме спортно-технически да останем в Първа лига. Това за нас е много важно. Оттам нататък искаме да вложим средства, ако ги намерим, в базите.

– Виждате ли израстване в националния отбор, откакто Петър Хубчев го пое?

– Видяхме светлинка в тунела, защото след толкова време направихме 3-4 добри мача, в които успхяме да победим много силни отбори. Остава да се намери пътят на постоянството, което в последните години винаги е било малък проблем. Да се надяваме, че Петър и неговият щаб ще успеят да намерят този път и в близко бъдеще да се класираме на голяма футболна сцена.

– Двама Ваши съотборници се впускат в битката за президентския пост в БФС. Как ще коментирате кандидатурата на Любослав Пенев и според Вас трябва ли Борислав Михайлов да остане начело?

– Първо искам да кажа, че официално „Етър” ще даде своята позиция, когато му дойде времето, и ще обяви решението си по темата. Аз мога да кажа само моето лично мнение: тази тема е много деликатна, защото аз уважавам всички мои колеги – и Любо, и Боби Михайлов. Любо прави в момента едно геройство, което не е правено – излиза на барикадата, и съм сигурен,че той вътре в себе си иска да напарви нещо добро. От друга страна Боби придоби много богат опит през годините, много контакти на места, в които на българския футбол ще му бъде много необходимо да ги има. Моето лично мнение е, че Боби е с голямо предимство и мисля, че в следващите 4 години той трябва да остане президент на БФС. Тази борба, която, надявам се да е коректна и лоялна, може да доведе при всички положения за едно добро развитие на българския футбол.

– Трябва ли президентите на клубове да присъстват в Изпълкома на БФС?

– Категорично не. Това пак е мое лично мнение. Трябва да има допълнителна комисия, в която да участват тези президенти и да им се слуша мнението, защото те дават парите за клубовете. Но те не трябва да бъдат в ръководството на БФС.

Източник: БНТ

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ