Balakov

Легендата на “Етър” и на националния отбор Красимир Балъков ще играе в демонстративния мач „Нощта на легендите” между ветераните на “Локомотив” (ГО) и “Етър”, който организира Горна Оряховица за празника на града.

Футболният спектакъл ще се състои на 27 май (събота) от 20:00 ч. Любопитна подробност е, че на терена ще си дадат среща трима футболисти, които са били съотборници в „Спортинг” (Лисабон) и националния тим на България. Участие са потвърдили Ивайло Йорданов, Бончо Генчев и Красимир Балъков.

Председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев лично е убедил Бала да обуе бутонките за футболното шоу в Горна Оряховица. Интересното е, че само две седмици по-късно Красимир Балъков ще бъде основна фигура в благотворителния мач между отборите на Бербатов и Луис Фиго, който ще се състои на националния стадион. В момента Краси Балъков е член на Управителния съвет на „Етър”.

Демонстративната среща в Горна Оряховица, която ще премине под слогана „Нощта на легендите”, ще събере в Горна Оряховица любимци на няколко поколения фенове от Велико Търново и Горна Оряховица. За домакините е потвърдено присъствието още на Адалберт Зафиров, Филип Филипов и Димчо Марков. Сигурно е участието на Георги Тодоров, който е голмайстор на „Локо” от 90-те, а преди време бе и треньор във Велико Търново. В момента е наставник на юношите на „Левски”.

На треньорската скамейка за ветераните на „Етър” ще седне най-успешният треньор на „виолетовите” за всички времена Георги Василев. Формацията на домакините от Горна Оряховица ще трябва да се съобразява с наставленията на Петър Кирилов. Организаторите ще почетат и други големи имена като Димитър Цеков, Йордан Ценов, Иван Върбанов, Димитър Аргиров, Георги Цингов.

Проектът „Нощта на легендите” има амбицията да припомни за вечните дербита между „Локо” и „Етър”, които дори на аматьорско равнище са събирали по 5000 и повече зрители по трибуните.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ