1541418285ad8319

Автобиографичната книга на Христо Стоичков беше официално представена днес при огромен интерес в хотел “Маринела” в столицата. Стоичков обясни, че в книгата не е спестил абсолютно нищо за никого. Камата създаде “Христо Стоичков – Историята” в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков.

Сред гостите на проявата бяха и двама етърци и съотборници на легендата в националния тим – Красимир Балъков и Бончо Генчев. Събитието беше уважено и от трима президенти на България – Росен Плевнелиев, Петър Стоянов и Георги Първанов. Присъстваха още кметът на столицата Йорданка Фандъкова, спортният министър Красен Кралев, спортните легенди Любо Ганев и Стефка Костадинова, също и Гриша Ганчев, Димитър Пенев, Пламен Марков, Христо Бонев, Петър Зехтински. Целият настоящ футболен отбор на ЦСКА начело с треньора Нестор Ел Маестро присъства на официалното представяне на автобиографията. Един от най-близките на Стоичков – Наско Сираков, беше в компанията на съпругата си Илиана Раева. Бившият собственик на „Левски” Тодор Батков също уважи Камата, както и Георги Иванов – Гонзо, Емил Велев и Даниел Боримиров.

Специален гост беше бившият испански съдия Урисар Аспитарте, когото Ицо настъпи по време на мач с „Реал” (Мадрид) през 1990 г. Арбитърът разказа, че след инцидента с Камата са станали добри приятели и днес му подари за спомен жълт и червен картон.

„Благодаря на всички, които ме уважихте. За мен няма значение кой е от ЦСКА, Левски, Славия, Черноморец, Габрово, Хасково… Аз не забравям, че когато дойдох в националния отбор, един от първите, които ми подадоха ръка, беше Наско Сираков. Всички са част от играта. Не съм спестил нищо за никого. Това е книга и за младото поколение, което идва. За да видят, че всичко което аз съм извървял като път е постигнато с много труд и лишения. Златната топка не е моя, тя е на цяла България – на моите приятели, семейство”, обърна се Стоичков пред присъстващите, които бурно го аплодираха.

Красимир Балъков коментира пред Канал 3 приятелството си със Стоичков. „Не вярвам някой да не знае какво ме свързва с Христо. Времето, което сме прекарали заедно, моментите, които сме изживяли заедно – хубави и по-малко хубави. Младото поколение се нуждае от примери, а Христо Стоичков е един от тях. Ние сме имали много-много случки, които вече са разказвани. Но няма значение какво е било, важното е, че във времето останахме много верни приятели и това е най-важното – уважението и респектът един към друг. С две думи бих описал Стоичков като емоционален и понякога агресивен, но като един голям приятел”, заяви Балъков. „Имал съм предложения и аз да напиша книга, но не е дошло времето. Някой ден може и аз да напиша, има какво да напиша, но нека дойде времето за това”, добави Футболистът № 1 на Велико Търново за ХХ век Краси Балъков.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ