Красен Трифонов вкара победния гол срещу „Ботев” (Вр) при дебюта на новия треньор Сердар Даят, а днес донесе и победата над „Миньор” с 3:2. Той влезе в 30-ата минута и за час игра успя да наниже две попадения и да заработи третото, дошло след негов удар в гредата и добавка на Русев.

– Красене, направи добър мач, вкара 2 гола и изработи трети, въпреки че влезе като резерва…

– Най-важното за мен е, че след тежката контузия се възстанових бързо и се завърнах по най-добрия начин на терена. Да сме живи и здрави, това е най-важното.

– Каква беше травмата?

– Имах скъсан бедрен мускул и около три седмици се възстановявах, пак скъсах, но днес всичко вече беше на ниво.

– Изработи и трите попадения за „Етър”…

– Радвам се, това е хубаво и за отбора, че бихме. Победата е за самочувствие, дано се вдигнем.

– Влезе след отчайващи 30 минути на отбора, ако трябва да бъдем честни…

– Така се стекоха обстоятелствата. В доста мачове в началните минути ни вкарваха голове, но се радвам, че показахме характер. Гледаме занапред да играем още по-добре.

– Какво ти хареса и какво не ти хареса в играта?

– Не съм аз човекът, който трябва да казва. Аз излизам да си върша моята работа, гледам да давам максимума от себе си. Играем добре и създаваме доста положения, но не можем да реализираме. От 20 положения вкарваме три, а другите отбори срещу нас от три вкарват три. Това е най-големият проблем, че лесно допускаме голове, а същевременно не можем да си вкарваме положенията.

– Има ли подем в последните два-три мача и може ли той да продължи?

– Има и се надявам да продължи. Започнахме всеки мач да вкарваме голове и дано оттук-нататък вървим нагоре. Защото ни предстоят мвого тежки мачове с „Левски” и „Ботев” (Пд), те са едни от най-добрите отбори в България.

– Мислиш ли, че там може да стане някоя изненада?

– Дай боже, дано.

– На кого посвещаваш двата си гола днес?

– На дъщеря ми.

Тагове:

КОМЕНТАРИ