3
Държавата ще инвестира средства в базите на още два футболни клуба, обяви спортният министър Красен Кралев. Това ще са “Монтана” и “Етър”.

Кралев официално обяви новината в интервю по време на откриването на турнира по футбол за деца в памет на Иван Славков, провел се на Националния стадион “Васил Левски”.

“Има проект за реконструкцията на стадиона на “Монтана”, работим и по проект за изграждането на осветлението на стадиона на “Етър”, който е почти сигурен участник в първия ни ешелон. Феновете трябва да имат възможността да се насладят на играта на отбора си на неговия стадион, а не както се е случвало предния сезон, който беше критичен за някои от отборите. Най-важни за спорта в момента са инфраструктурата и детско-юношеските школи”, заяви спортният министър.

За Велико Търново проектът е готов и всеки момент ще бъде внесен, изчаква се само дали “Етър” ще влезе в Първа лига, защото практиката в последните години е да се инвестира за осветление в стадионите, чиито отбори са в елита. Неотдавна същото потвърди пред “Велико Търново спорт” и кметът Даниел Панов.

“Етър” води в класирането, като се нуждае от една победа и реми в последните си три мача, за да е сигурен и на теория във влизането си в Първа лига.

Тагове:

КОМЕНТАРИ