koto2

Българският сумист Калоян Махлянов се прибира в България в понеделник веднага след края на турнира в Нагоя, в който продължава да води и след днешния ден, въпреки първата си загуба от 11 срещи. Веднага след пристигането си Котоошу ще присъства на специален обяд, който шефът на болница “Токуда” у нас ще даде в негова чест.

Голямата изненада за сумиста обаче е орденът, който президентът Георги Първанов ще му връчи. Махлянов ще получи най-високо държавно отличие – орден “Стара планина” I степен.

Веднага след това Котоошу се прибира във Велико Търново и родната Джулюница. И той обаче е приготвил изненада – пристига да представи официално своята бъдеща съпруга Асако Андо. Двамата вече обявиха, че ще се женят през февруари догодина. 158-сантиметровата бивша японска стюардеса вече дойде с Калоян инкогнито у нас преди 2 години за сватбата на брат му Нелко. Тогава японката се видя само за час-два с родителите на Котоошу.

Майката на българския сумист Цеца Махлянова вече стяга семейната трапеза за сина си и бъдещата снаха. „Ще опечем агне и ще напълня чушки, те са му любимите”, обяви тя. Бащата Стефан обаче уточни, че е съгласен Калоян да си дойде и ден-два по-късно, стига да закъснее заради пресконференциите, които ще даде, ако спечели турнира в Нагоя.

Родителите на Котоошу още не са решили какъв дар ще направят на бъдещата си снаха, когато пристигне от Страната на изгряващото слънце. “Всичко ще й дам, каквото поиска”, категорична е майката на сумиста.  Тя се запознала с девойката през 2007 г. набързо. “Тогава у нас имаше толкова много хора, че почти не успяхме да се видим. То и на какъв език да се разберем? Калоян ни остави само двете, за да обърне внимание на журналистите – аз и кимам, тя ми се покланя и това беше”, разказва Цеца Махлянова. Тя обаче усетила, че когато Асако е край Калоян, той е спокоен и щастлив.

Махлянов видял за пръв път красивата японка преди 5 години на летището на път за поредния турнир. Фината стюардеса също не успяла да скрие интереса си към снажния европеец. Момичето е от заможно японско семейство от Нагоя. Родителите й са лекари и имат собствена клиника. Сега тя вече не работи, за да бъде винаги по-близо до любимия. Бъдещата съпруга на най-добрия ни професионален борец вече научила и няколко български манджи, които готви на мъжа си.

Тагове:

КОМЕНТАРИ