2009-02-10-cl-sqysehlmt

Изпълкомът на БФС най-после взе днес едно правилно решение: освободи цялата Съдийска комисия, начело с Димо Момиров. Освен това спря правата за неопределено време на съдийските бригади, ръководили срещите за купата на България “Черно море” – “Левски” и ЦСКА – “Литекс”.

Ето я тук и “виолетовата” връзка с новината. Главен съдия в скандалния мач във Варна бе великотърновецът Станислав Ставров. Негови помощници бяха съгражданинът му Тихомир Боболов и габровецът Йосиф Ронков, а четвъртият рефер също бе от великотърновската колегия – Красимир Ангелов.

Наказанието идва закономерно след представянето на Ставров, който с няколко “странни” отсъждания се изложи пред цяла България. Ако се е натягал на Димо Момиров – вече няма смисъл, нали и варненецът изхвърча. Ако е от некадърност – как ли е стигнал до “А” група…

Помня как на един от мачовете на “Вихър” (Добри дял) кметът на селото (също така президент на клуба, а и треньор) Митьо Кмета се развика на рефера: “Ти не си съдия, ти си свирчо!”. Неприятно е, че единственият великотърновски главен съдия в елита се представи като обикновен “свирчо”, който на мач от “селската” група за такива отсъждания щеше да си изяде боя.

Да видим обаче дали това наказание за “неопределено време” няма да изтече прекалено бързо – че ако стане така, значи всичко си е по старому…

Тагове:

КОМЕНТАРИ