18 септември, 18:50 ч. – „Етър” току-що е загубил гостуването на „Ботев” (Враца) и вече е много близо до зоната на изпадащите. Този резултат не изненада никой във Велико Търново, а след поредицата от слаби мачове феновете се подготвиха за поредния безсмислен сезон, поредната година на мижаво съществуване в „Б” група.  Разбитите надежди и апатията обаче стигнаха застрашителни размери и като че ли на все повече хора вече не им пукаше за този отбор.

По-малко от месец по-късно ситуацията е коренно различна. „Виолетовите” излизат в събота срещу „Чавдар” (Етрополе) в битка за второто място. Ентусиазмът е на максимум, из целия град се разлепят афиши за предстоящата среща, феновете започнаха акция „Подкрепяй „Етър”… Няма смисъл тук да се спираме на причините за обрата, тъй като за тях се изписа страшно много. Ще цитирам обаче новия изпълнителен директор на клуба, за да стигнем до идеята на този материал:

„Наистина бих се зарадвал, ако на този важен мач видя седящите места напълнени, ако видя 5 000 души по трибуните, а до края на първенството – и по 10 000. Това ще бъде нещо невероятно. Нека осъзнаят, че публиката е не 12-ият играч, а 20-ият играч – голяма добавена стойност за един отбор. Друго е като ревнат няколко хиляди човека и се почувстват част от нещото. Затова най-важното е да приобщим хората към този отбор, всеки един да се чувства съпричастен и част от тима“.

Великотърновци, елате утре на стадиона! Как ще се развият нещата в бъдеще, никой не може да каже, но едно е ясно: след промените „Етър” отново показва желание за живот и сега отборът отчаяно се нуждае да разбере, че градът го подкрепя. Нека утре няма оправдания с лошото време или мачовете по телевизията, а покажем, че наистина ни е грижа за футбола във Велико Търново. Може пък след време нещата да се развият така, че да помним именно този мач като началото на нещо много хубаво…

Иначе няма да ни е за първи път да бием “Чавдар” (Етрополе) пред ентусиазирана публика. Тук можете да видите едно видео, което буди само положителни спомени: http://vbox7.com/play:73a18570

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ