djhfhk

Великотърновският спортен фен трябва да бъде изключително доволен от случилото се през 2009 година (поне в спортен план)! И вместо да се оплаква, да се отдаде на тежки пиршества по случай празниците.

Ето и неоспоримите доказателства: футболистите увеличиха през пролетта неколкократно точковия актив от есенния полусезон и се спасиха; хандбалистките спечелиха титлата и купата; хокеистите разбиха конкуренцията в Балканската лига и също заеха върха; волейболистите се представиха добре в първия си сезон след близо 40-годишно прекъсване.

И в индивидуалните спортове Велико Търново има своите достойни представители, след като бяха завоювани европейски, световни, че дори и олимпийски титли. Честванията за 100 години футбол пък бяха “черешката на тортата”.

Как да не си налее с кеф човек и да си каже: “Супер година за великотърновския спорт!”

Е, има някои съвсем незначителни подробности като например това, че и през новия сезон футболистите се борят да не изпаднат (в един период пък парите, заделяни за храненето им, бяха свършили); хандбалистките нямат излишни средства за пилеене и не участваха в евротурнирите; хокеистите нямат къде да тренират и си играят “домакинските” мачове в София; волейболистите напълно свършиха парите и не се знае дали ще участват в плейофите.

Олимпийската ни шампионка по бадминтон по едно време тренираше на паркинг, защото явно няма къде другаде. 100-те години футбол пък се проведоха следобед в делничен ден в полупразна и МНОГО студена зала.

Но това са просто допълнителни детайли, за които съм сигурен, че никой няма да мисли по Коледа и Нова година. Така че – весели празници и наздраве!

Тагове: , ,

КОМЕНТАРИ