Великотърновец вече няма проблеми със студа след едномесечно висене в ДКС "Васил Левски".

Още щом стъпих в габровската зала “Орловец” за мача между “Бъки” и “Етър-64” усетих, че нещо не е наред. След няколко минути, когато се наложи да си сваля якето и едната блуза, вече бях сигурен кое е “странното” нещо – залата се отопляваше, и то добре.

След повече от месец висене в ДКС “Васил Левски” при температури дори под нулата, бях решил отново да се екипирам така, все едно ще ходя не на мач в спортна зала, а на пътешествие в Сибир. Оказа се обаче, че е било напразно – в Габрово такъв проблем нямат и спокойно си гледат мачовете на температура от 16-17 градуса.

Лошото е, че повечето хора, които ще прочетат тази статия, живеят във Велико Търново, а не в Габрово. И те постоянно рискуват здравето си, когато искат да отидат да гледат спорт. Още по-лошото е, че леденостудената зала пречи не само на зрителите, а и на самите спортисти, които не могат да тренират нормално, а и рискуват още повече да се контузят.

Най-пресният пример са волейболистите, които така и не направиха истинска тренировка. И въпреки това за малко не победиха като гости водача в своята група.

Хандбалистките пък изиграха мача си с “Хасково” от първенството в зала “Сава Величков”, а този с “Евро-11” в Габрово, въпреки че нашите бяха домакини. Познайте защо – не е защото не искат да идва публика да ги гледа. Но предпочитат да не почват да треперят, когато се спрат за малко по време на игра.

Интересно дали ако ветераните на ЦСКА бяха знаели, щяха да дойдат за футболния бенефис – сигурно сериозно са се ошашавили, като са постояли малко в залата. Представям си пък какво щеше да бъде на зимния турнир, ако в залата бе поне 10 градуса – нямаше да има празно място… Така е то – явно в Габрово може, тук не може.

Хайде да не подхващаме и темата за стадионите, че майтапът е още по-голям – футболното ръководство обикаля градчета и села да проверява на кой терен има най-малко сняг, че ние терени във Велико Търново си нямаме. Днес сме в Килифарево, утре в Леденик…

Естествено, винаги трябва да търсим положителното – и то е, че вече знам, че когато отивам в Габрово на мач, няма нужда да бъда с три блузи, яке, шапка и ръкавици в залата. Е, за Велико Търново това облекло продължава да важи…

На хандбалистките им е топло в габровската зала.

Тагове:

КОМЕНТАРИ