До края на подготовката остават само две контроли и съставът наЕтърза новото първенство придобива все поясни измерения. Вече е ясно на кои ще се разчита за новия сезон, въпреки че селекцията си остава отворен процес и изненади винаги са възможни. Утре изпълнителният директор Стефан Атанасов ще внесе в БФС имената на 24 футболисти, като в това число са четиримата задължителни юношиИвелин Бонев, Емрах Шабан, Ивайло Донев и Тинко Тодоров.

„Етърнаправи много сериозна селекция и стяга страхотен отбор за шампионата. Каква роля ще играебъдещето ще покаже. Представянето в подготвителния период обаче показа ясно едновЕтървече има сериозна вътрешна конкуренция за постовете.

Това ясно пролича и в съботния мач срещуСамоводене”. Втората формация във виолетово, играла след почивката, категорично няма да се примири с ролята на резервна и с поактивна игра изкова победата. Мариян Генов се завърна след контузия с много силна игра, вкара и хубав гол. Джихат Кямил отново бе найактивният на терена, показа техника на високо ниво и май се очертава като големияджокерв селекцията. Кямил има 3-годишен договор и на него очевидно ще се разчита трайно. Този път силен мач направи и Стефан Харлов, който вкара и много красив гол. Като се добавят имената на вече доказалите класата си Йордан Петров, Румен Лапантов, Георги Христов и Илко Трифонов, „Етъркатегорично се очертава като отборът с найсилна халфова линия в групата, без да се забравят и помладите Явор Генчев, Мартин Иванов и др.

Не помалко впечатляващи са нещата в нападение. Идването на Екундайо Джайеоба сериозно раздвижи пластовете, като Мишо Аврионов, Тихомир Кънев и Димитър Кушев се скъсаха да вкарват голове и битката за двете титулярни места също ще е сериозна. Които и да започват като титуляри, явно е, че треньорският щаб ще има на скамейката хора, които могат да влязат и решат всеки мач.

В защита бековете са ясни ижелезни” – Георги Гайдаров и Мартин Димов, с определен афинитет и към офанзивни действия по фланга. Мариян Иванов пък става все посериозна алтернатива на титулярните централни бранители Петър Ванков и Пламен Костадинов и го показа с играта си в последните проверки. Другите налични имена там са Тихомир Антонов и Станислав Стоянов, които също ще чакат своя миг. За вратата очевидно ще се разчита на Венцислав Димитров и Марко Карканджиу с трети вариант юношата Бонев.

Разбира се, имената са едно, а отбор, колектив и игрови обликсъвсем друго нещо. Тук е и задачата на треньорския щаб, който да изглажда грешките и да сглоби хомогенен състав. С ясен стил на играагресивен, атакуващ и непримирим, диктуващ събитията на терена, а не апатична команда в ролята на боксова круша.

Пролетният полусезон бе първата крачка към тази промяна и неслучайно предстоящото първенство за пръв път от доста време насам е чакано с приповдигнато настроение от великотърновската публика. Само на контролите на стадионИвайлоидват по 500-700 зрители, а един успешен старт наистина ще напълни трибуните. И найпосле отново ще замирише на истински футбол.

Тагове:

КОМЕНТАРИ