12

Шампионатът на Западната “Б” група се подновява утре, а с него и надеждите за едно по-добро бъдеще на футбола във Велико Търново. Никой не иска да се повтаря ситуацията от изминалия сезон, когато тимът на “Етър 1924” се бореше буквално до последната секунда за оцеляването си. 5000 души дойдоха на “Ивайло” в решителната битка срещу “Марек” и подкрепиха “виолетовите”, но със сигурност не биха го направили отново, ако и през новото първенство клубът драпа за спасението си.

Въпреки че през последния месец и половина етърци нямаха официални мачове, то ситуацията около отбора пак бе доста интересна. Собствениците Владев и Гърдев обявиха, че са готови да предоставят дяла си на Общината, след като един от съветниците в местния парламент – спечелилият отличия и авторитет в бойните спортове Румен Димитров, е говорил с тях и е поискал акциите. От Общината се оказа, че не им се занимава с това, или според кмета поне не преди да дойде новата календарна година. Появиха се и информации как едва ли не Радослав Владев и Красимир Гърдев не са дали и лев за отбора, а всички пари идват от джоба на данъкоплатците. До последно пък не се знаеше какъв точно ще е бюджета на клуба. А, и парите за храна свършиха. Това нямаше как да не се отрази на самите футболисти и накрая капитанът Мариян Генов му писна и сам поиска да се изкаже относно сложната ситуация.

Покрай всичко това някак си на заден план остана фактът, че “Етър” изигра цели 11 контроли за по-малко от 30 дена. Въпреки многото неясноти, подготовката бе проведена по план и утре футболистите във “виолетово” се пускат в здрава битка срещу същия тим, срещу който спечелиха оцеляването си. Силен или слаб, с много или малко кусури, това е отборът на Велико Търново. Така че нека има по-малко плюене, без да се предлага нищо насреща – все си мисля, че ако някой наистина разполагаше с възможностите и имаше желание да вкара великотърновския футбол в “А” група, щеше да се е захванал досега. Като не със сегашния клуб с четирицифреното число след името, то с шампионския тим, който от години няма мъжки отбор.

Така че утре мощно да подкрепим “виолетовите” и дано футболистите да си повярват и вземат победата на чужд терен, която всички чакаме от толкова време. А ако в края на сезона ситуацията е същата като завършека на предния – то тогава наистина трябва да се запитаме има ли смисъл от всичко това и да се направят генерални промени. Дотогава – само “Етър”!

Тагове:

КОМЕНТАРИ