Дойде времето на истината и всички виолетови фенове очакват с интерес да видят какво ще се случи с „Етър“ в третия дял на първенството от западната „Б“ група. Повечето мнения са песимистични заради недобрите игри, демонстрирани в последните мачове, но разбира има и такива, които вярват, че нещата ще потръгнат и всичко ще си дойде на мястото.

В БФС бе изтеглен жребия, който широко се усмихна на виолетовите. Стефан Атанасов бе главният виновник това да се случи, защото той изтегли листчето с № 2, а после всичко се нареди като по учебник. Първо стана ясно, че тази събота от 17:00 ч. „Етър“ ще приеме на стадион „Ивайло“ традиционно неудобен противник, срещу който все още не е регистрирана победа – „Банско“. Останалите домакинства са срещу „Ботев“ (Враца), „Спортист“ (Своге), „Септември“ (Симитли) и „Чавдар“ (Етрополе).

Стефан Атанасов имаше "лека ръка" при жребия.

Във вторият кръг виолетовите ще гостуват на „Вихрен“ в Сандански. Може да се каже, че обстановката там е позната на всеки един от футболистите, защото част от подготовката за пролетния дял се проведе именно в Сандански. В третия кръг „Етър“ почива, а до края на първенството ще трябва да гостуват още на „Пирин“ (ГД), „Малеш“ (Микрево), „Ботев“ (Криводол) и „Чавдар“ (Б. Слатина).

Накратко – основните конкуренти идват на „Ивайло“, а гостуванията ще са срещу по-непретенциозните отбори. „Победите у дома са повече от задължителни“, коментира Стефан Атанасов, а Димитър Манолов възкликна – „Уникален жребий – сега момчетата трябва да си свършат работата“ !

Всички обаче забелязваха, че след подновяване на първенството, че този „Етър“ не е същия като този през есента. Какво се случи, за да се стигне до това положение? „Това си е чисто досие X“, казва един от главните герои на едноименния сериал. Точно това се случи – виолетовата приказка се превърна в популярния сериал „Досиетата X“. Една победа като гост в Своге, а останалото – равенства.

Къде е проблемът? Това се питат феновете. Ръководството, футболистите или само треньорът? Този, който сега всички искат да си тръгне, беше същият, който възпламени виолетовите сърца, след като замени Николай Арнаудов. Тогава всички бяха зад него и му дадоха втори шанс да се докаже. Всичко тръгна нагоре – победи като домакини и здраво стъпили като гости. Комплексът „гостувания“ вече не съществуваше, а „Етър“ трупаше победи и за първенство и за купата на страната. След пренавитият мач срещу „Славия“ всичко тръгна надолу. Момчетата не успяха да победят „Банско“, а след това последва и паузата, през която станахме свидетели на трансферна сага, която приключи със загуба. Не става въпрос за неосъщественото привличане на Близнаков, а за освобождаването на Мишо Аврионов. Дали това не бе и фаталната грешка на ръководството? Как за едни се дава втори шанс, а за легенди и всеотдайни на виолетовата идея футболисти – не? „Човешко е да се греши, но божествено е да се прощава“, гласи една популярна българска поговорка. Кой ще замести Мишо? Миндев ли ?! Поне от показаното от него до момента – НЕ! Фидел ли ? Този така и не успяхме да го оженим! Тогава КОЙ ?

Много въпроси ще намерят своя отговор само след около два месеца. Очевидно е, че проблемите са в атакуващата фаза и срещу сгъстена отбрана. Ще намери ли правилната рецепта г-н Кефалов или и той ще бъде освободен – предстои да видим.

Тагове:

КОМЕНТАРИ