Какво ли не изтърпяха през седмицата играчите и ръководството на “Етър”… Първо анонимен донос от “млад футболист от Криводол” видя бял свят в някои медии и се опита да внуши, че отбор със 7 поредни срещи без загуба и само 1 допуснат гол ще тръгне да урежда мача си с последния в класирането, чиито футболисти не тренират от един месец. При това толкова го е страх, че се е “застраховал” и със съдиите!

Е, цяла футболна България разбра, че доносът идва от друг съседен град, където лидерът изведнъж се почувства твърде несигурен за първото си място.

От “Етър” направиха най-правилното – да не коментират подобни нелепости и да не се оправдават, а да се концентрират още повече върху своята подготовка и игра. Чест прави на “Ботев” (Криводол), че отрече “новината”, а че подателят не е бил от Криводол, пролича след два дни, когато изпълнителният директор на един клуб жално запита медиите защо не вярват на доноса и не са го предали на прокуратурата…

На следващия ден дойде нова “вест” – управата на клуба-конкурент очаквала “Етър” да влезе в нова схема, като играе с юношите в Бяла Слатина и даде мача, за да си гарантира победа за първенството.

Да, ама не! В събота етърци нанесоха нов шамар на интригите, като играха мъжки и биха след дузпи домакина “Чавдар”. Не ми се мисли ако бяха паднали, какво щеше да последва… Впрочем, по същото време конкурентът записа за купата поредната си загуба на чужд терен тази есен.

Всички тези писания направиха неизмерима услуга на “Етър”. Колкото бяха нахъсани, етърци станаха двойно по-мотивирани да докажат на футболна България кой е най-добрият отбор у нас в момента в “Б” групите. И да разбият обвиненията по най-правилния начин – с игра! Както го каза човекът, който направи промяната – за своите “Етър” е семейство, за чуждите – юмрук…

И накрая – две думи за Марко Карканджиу. Италианецът отнесе доста критики за променливото си представяне досега. Но се възползва по най-добрия начин от шанса, даден му от Велин Кефалов (същото може да се каже и за Кямил, Христов, Харлов, Кушев). Изигра страхотен мач в Бяла Слатина и наистина бе разликата между двата отбора. Марко израства и заслугата на това е на треньорите му Калоян Чакъров и Румен Данков. С играта си в момента Венци и Марко показаха колко прави са шефовете на “Етър”, които държаха на това в тима да има двама перспективни млади вратари, отколкото един опитен наемник…

Сега “Етър” иска “Левски” и обещава да доведе на стадион “Ивайло” 10 000 зрители. И защо не? Всеки е голям, колкото са големи мечтите му.

Тагове:

КОМЕНТАРИ