photo_verybig_57671

Друго си е "В" групата

Около 3 седмици остават до края на футболните първенства в България и вниманието на търновските фенове очаквано е приковано  повече към професионалната “Б” група, отколкото към аматьорите в третата дивизия. Причините са ясни – “Етър” води здрава битка за спасение с още няколко отбора и с всеки изминал кръг пъзелът се заплита. Във “В” групата пък “Ботев” Враца си водеше от самото начало на шампионата и беше ясно кой ще играе при професионалистите от новия сезон. Е, тимът на “Бдин” Видин направи опит да промени това, но преди дни двата отбора играха почти до тъмно, за да може най-накрая врачани да изравнят и да не се орезилят.

През новото първенство обаче при аматьорите от северозапада със сигурност ще е по-интересно, отколкото в “Б” групичката. Гледайте само какъв състав се стяга. Започваме с тимовете, които и сега са там – “Бдин” със сигурност ще направи нова силна година, както и трите тима след него – “Янтра” Габрово и дряновските и горнооряховските “железничари”. От професионалния футбол идва “Спартак” Плевен и градското дерби със “Сторгозия” вече е налице. Куриозното е, че плевенските дербита може да са цели три, тъй като е твърде вероятно да изпаднат и “Белите орли”. Дори и те да се спасят, на тяхно място все ще дойде добър за третия ешелон тим от северозапада – или “Чавдар” Бяла Слатина, или “Етър”. Да се надяваме, че все пак ще гледаме “виолетовите” при професионалистите, но ако издънката стане реалност предстоят непридвидими (на и извън терена) мачове с “Локомотив” ГО. На път е да има и друго градско дерби освен плевенското, като това другото ще е далеч по-култово. Тимът от областните групи “Янтра 2000” Габрово изяви официално своето желание да се състезава на по-горно ниво и ако покаже, че отговаря на условията, дербито е налице – “Янтра” срещу “Янтра 2000”. Нищо учудващо за град, в който има музей на хумора и сатирата. Тук трябва да споменем и друг възможен участник от новия сезон – “Алмус Биър” Сталийска махала, който стигна до първия кръг за купата на България (на същото ниво отпаднаха професионалистите от “Етър”). Като за финал да добавим и “Бали” Дебелец, тъй като статистиката показва, че в 26-те мача на тима до момента са отбелязани общо 103 гола, така че спокойно може да очакваме много попадения в срещите на този отбор.

Въобще, очертава се много здраво първенство на Северозападната “В” група, в което може би до последно няма да се знае кой на коя позиция ще е. Докато “Б”-то си го знаем – ако “Етър” се спаси сега (дано!), догодина едва ли ще достигне до нещо повече от 6-7 място. Така че да не прекаляваме с професионалния футбол, а да се насочим към “селата”!

Николай РАЧЕВ

Тагове:

КОМЕНТАРИ