topka

В неделя от 17 ч. великотърновските фенове ще седнат пред телевизорите и ще стискат палци. Не за “Етър” или пък за някой от любимите си клубове в Англия, Испания, Италия. А за “Вихрен” (Сандански), който гостува на “Ботев” (Пд) в дербито на изпадащите в “А” група.

Докарахме я дотам, съдбата на великотърновския тим да зависи от боричканията на закъсалите в елита. Ако “Вихрен” вземе, че победи, няма да изпадне в нашата “Б” група и току-виж заветното 14-о място, на което са се позиционирали етърци, се окаже спасително.

Само че дали “Вихрен” ще иска да бие е съвсем отделен въпрос с оглед на слуховете, че спонсорът му Коко Динев ще се мести в Пловдив. А ще си позволят ли “канарчетата” да паднат пред двайсетина хиляди вбесени от състоянието на любимия им клуб фенове ­ също е малко вероятно.

Е, ако не стане, “Етър” има още един шанс: вторият в нашата “Б” група “Спортист” или “Пирин” да бие в баража за елита “Нафтекс”. Което пък изглежда още по-малко вероятно.

Разбира се, има и трети вариант – ­ играчите във виолетово да скочат и спечелят и трите си оставащи мача. Тогава със сигурност ще останат в групата, но нека всеки сам преценява каква е вероятността за 3 победи от 3 мача, очертаващи се като “кървави”.

Защо се стигна дотук е съвсем отделна тема.

Засега стискаме палци. Хайде, “Вихрен”!

Тагове:

КОМЕНТАРИ