shpagat

През изминалия уикенд Велико Търново прие на стадион “Ивайло” два тима от Източната “Б” група. Намиращите се в долната половина на класирането “Черноморец” (Поморие) и “Волов” (Шумен) трябваше да играят един срещу друг в старата столица заради наказание на морския клуб.

Това, което видяха малцината присъстващи, бе истинска битка – сериозно тичане, шпагати, здрави единоборства (често откровено груби), разправии с реферите и много спортна злоба от страна на двата отбора. Е, не се получи особено зрелищен двубой, но съперниците оставиха добри впечатления с желанието и себераздаването.

Такава футболна битка отдавна не е била гледана на “Ивайло”. Великотърновската публика като че ли свикна да наблюдава един отбор на “Етър 1924”, който в повечето случаи взема трите точки като домакин, но не убеждава с играта си. Футболистите във “виолетово” създават впечатлението, че могат, но май често не искат.

Като се замисли човек, и това дава резултат – 3 победи и 2 равни като домакин досега през сезона не е никак зле. Като за по едно силно полувреме срещу “Академик” и “Белите орли”, по 20 минути срещу “Бдин” и “Ботев” и един мач срещу “Септември”, взет в спокойно темпо с късмет (след два пропуска на гостите сами срещу вратаря при 0:0 и 1:0 и втори гол след рикошет).

Че не е зле, не е зле, но вече все повече се очертава тенденцията “селски” отбори да идват със самочувствие във Велико Търново, а съдии да не се притесняват да подпират гостите. Защото насреща си имат домакини, които предпочитат спокойната игра без излишни рискове пред това да се хвърлят здраво и да вземат страха на съперника, че дори и рефера, в истинска футболна битка.

И въпреки това “Етър 1924” вече няма загуба почти цяла година на “Ивайло”. Възможните причини са две – или “виолетовите” футболисти са твърде добри, или нивото на Западната “Б” група е твърде ниско. Нека всеки реши сам за себе си.

Тагове:

КОМЕНТАРИ