Мъжка игра и болярски дух – това обещаха преди възловия мач с “Чавдар” (Етрополе) двама от основните футболисти на “Етър” Мишо Аврионов и Петър Ванков. В тези думи повярваха близо 5000 души, които напълниха официалната трибуна на стадион “Ивайло”. Повярваха на “виолетовата” идея, допринесоха за нея и обещанието стана факт.

“Етър” разби втория в класирането “Чавдар” (Етрополе) с 3:0 и го измести от тази позиция, като пред великотърновския тим вече е само “Ботев” (Враца)… В трети пореден мач “виолетовите” не просто печелят безапелационно, без да допуснат гол във вратата си, но вече и го правят по възможно най-убедителния начин. И вървят напред без излишни сметки, точки, изчисления… Мач за мач, мач след мач, победа след победа.

В слънчевия съботен следобед стадион “Ивайло” бе едно цяло – играчи, треньори, ръководство, публика. Юмрукът, наречен “Етър”, се стовари върху един от най-добрите състави в групата, зад който стои самият Христо Стоичков. Стовари се наистина в мъжка битка, която донесе мечтания отдавна болярски дух.

Чест прави на младия и перспективен отбор на “Чавдар”, че игра открит и атакуващ футбол и това направи показания от двата тима футбол наистина много стойностен. На почивката агитката донесе в официалния сектор огромен виолетов флаг, който тръгна нагоре над многобройната публика. Последва огнено шоу с фойерверки и виолетови димки по трибуните. А на терена футболистите наистина се раздаваха до край, нямаше нито един, който да маркира присъствие. Безупречни защита и вратар, изключително креативна средна линия, напористи и нахъсени нападатели. Това на стадион “Ивайло” не бе виждано от години.

Под бурните възгласи “Етър, Етър!” футболистите заиграха за публиката и за собствено удоволствие, като видимо се забавляваха на терена. Красиви комбинации, двойни подавания, технични отигравания… До края гостите продължиха също да атакуват, а етърци умело да сменят темпото и да нанасят нови удари.

Последния съдийски сигнал публиката по трибуните дочака не със свити сърца, както бе дълго време, а със съжаление, че 90-те минути са свършили. А това вече наистина е знак за онзи, чистия, истинския футбол, който е присъщ само на големите.

Тагове:

КОМЕНТАРИ