А сега де...

А сега де...

Когато Марин Стефанов получи жълт картон срещу “Пирин” Гоце Делчев, едва ли е знаел, че това ще го извади от игра до края на сезона. Въпросната ситуация беше такава, че той можеше да се предпази от това, но все ще го преживеем, че някой не си е свършил работата и не е предупредил Маринчо за картоните. Само дето след тази случка явно е направена една хубава проверка на останалите и каква стана тя – петима от другите титуляри при жълт картон в Банско ще пропуснат финалната битка срещу “Марек”. А сега де?!

Да играят в Банско или да не играят – това е въпросът. Въпрос, който със сигурност още мъчи треньорите. Ако играят и някои от тях получат жълт картон, съставът отслабва за решаващия двубой срещу Дупница. Пък и каква е гаранцията, че с тях ще бием третия като гост? От друга страна, ако това се случи (благодарение и на подценяване и/или демотивиране от страна на противника), ще се спасим още в понеделник, стига лидерът “Монтана” да бие като гост “Чавдар” Бяла Слатина.

Наистина трудна дилема и със сигурност в този момент почти никой не би искал да е на мястото на Арнаудов. В “Етър” обаче има повече от 20 футболисти на заплата, нали? Част от т.нар. “резерви” вече са го гледали този филм да играят срещу силен отбор като гост, за да бъдат запазени някои от титулярите. В Своге “Етър” се представи наистина добре без няколко основни футболисти като Йордан Петров и Румен Иванов например. И тъй като поне аз си мисля, че “Чавдар” няма да загуби от “Монтана”, като че ли е по-добре застрашените да бъдат запазени за “Марек”. Пък и има друго – ще ми се в края на този смотан сезон да станем свидетели на един “кървав” мач – два тима с оптимални състави, на които да им зависи оцеляването от този мач, да има поне 3-4 000 души публика и да гледаме как 90 и повече минути играчите във “виолетово” се борят за всяка педя терен. Да треперим през цялото това време и накрая да си отдъхнем доволни след една истинска футболна битка.

Кайца, ти си знаеш най-добре. Само дано не стане така всички да се питаме “А сега де?!” като останем под чертата.

Николай РАЧЕВ

Тагове:

КОМЕНТАРИ